Τιμολόγιο ΔΕΗ: Καταργείται το μειωμένο για εργαζόμενους και συνταξιούχους

Αλλαγές στα τα τιμολόγια των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ προωθεί η κυβέρνηση

Κατάργηση του ισχύοντος προνομιακού τιμολογίου για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ που προβλέπει έκπτωση 75% τόσο στο ανταγωνιστικό όσο και στο μονοπωλιακό τμήμα, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση  για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Στο εξής θα ισχύει έκπτωση 30% μόνο στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου.

Υπενθυμίζεται

πως η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που έκανε λόγο για το μέτρο αυτό είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μερικές εβδομάδες πριν.

Οι συνδικαλιστές ανέφεραν μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση προχωρά με βήματα που "λοξοκοιτάνε" προς τον κοινωνικό αυτοματισμό».

«Η απόφασή της (του αρμόδιου υπουργείου εν προκειμένω) να καταργήσει την έκπτωση που δικαιούνται (μέσω ΕΣΣΕ) οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στον Όμιλο ΔΕΗ είναι πρωτοφανής. Ακόμα και η χούντα δεν κατάργησε μεμονωμένα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εν ισχύ!

Παράλληλα, με την κίνηση του ο κ. Χατζηδάκης αποδεικνύεται ασυνεπής για όσα δημοσίως δεσμεύτηκε (διάλογος και όχι αιφνιδιασμοί) πριν από έναν μήνα μετά την συνάντησή του με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ», τόνιζε το συνδικάτο σε σχετικό δελτίο τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα