Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων στην Ελλάδα

Τα σχολεία ανοίγουν όπως ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν σήμερα στην αναλυτική ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας για την άρση των μέτρων και το άνοιγμα των σχολείων.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη

Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτκής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στο υπουργείο Υγείας στις 18:00, θα συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρεις για τα σχολεία που ανοίγουν.

Όπως ανακοινώθηκε άτυπα από το υπουργείο, η κ. Κεραμέως θα ανακοινώσει τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το σχέδιο είναι ότι αρχικά θα ξεκινήσουν τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου, στις 11 Μαΐου. Λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων, δόθηκε προτεραιότητα στην τρίτη τάξη του Λυκείου, ενώ στη συνέχεια, μία εβδομάδα μετά, θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, αλλά και το Γυμνάσιο.

Οσον αφορά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και φαίνεται να μην ανοίγουν. Τουλάχιστον απόφαση δεν υπάρχει.

Οπως τόνισε και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

«Τα σχολεία, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του το απόγευμα της Τρίτης περιγράφοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιστροφή στα θρανία, ενώ τόνισε ότι «η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη». 

Η επιστροφή στα θρανία έχει προβληματίσει αρκετά καθώς οι απόψεις ακόμη και μεταξύ των επιστημόνων διαφέρουν, ειδικά στο να ανοίξουν τα δημοτικά και τα γυμνάσια, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε, χαρακτηρίζοντας «αχρείαστο» το άνοιγμα των σχολείων.

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το ΕΟΔΥ προκειμένου να λάβει οδηγίες για την ασφάλεια των παιδιών.

Μεταξύ των μέτρων ασφαλείας που θα ληφθούν στα σχολεία θα είναι η ασφαλής διατήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας, η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής με τακτικό πλύσιμο των χεριών και η ύπαρξη αντισηπτικών σε κάθε αίθουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα