Θρίλερ στην Ηγουμενίτσα: Εγκατέλειψαν το φλεγόμενο πλοίο με λέμβους 278 άτομα - «Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι»

Δραματικές στιγμές στο πλοίο που παραδόθηκε στις φλόγες για 288 επιβάτες, λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τεράστια επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη. Μαρτυρία για ενδεχόμενο να υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο. Τι λέει ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.Συναγερμός σήμανε στις αρχές τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2), λόγω φωτιάς που ξέσπασε σε επιβατικό πλοίο με 288 επιβάτες 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά (κατά δήλωση του πλοιάρχου), λίγη ώρα…

Επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρεται στην Κέρκυρα

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έως τώρα έχουν αποβιβαστεί σε σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής 278 άτομα τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα. Επίσης, ένας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρεται ήδη με πλωτό του λιμενικού στη Κέρκυρα.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία εκδήλωσης της φωτιάς, που φαίνεται να εντοπίζεται στο κατάστρωμα.

Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο για την επιχείρηση διάσωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο EUROFERRY OLYMPIA, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Νήσου Ερεικούσας μεταβαίνουν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ιδιωτικό ρυμουλκό 7 πυροσβέστες και από το λιμάνι της Κέρκυρας με οχηματαγωγό 2 οχήματα με 7 πυροσβέστες. Στο σημείο της φωτιάς σπεύδει και πυροσβεστικό πλοιάριο από το λιμάνι της Πάτρας με πλήρωμα 11 πυροσβέστες.

Κατσαφάδος: Λιμενικό, ιταλική οικονομική αστυνομία και εναρία μέσα στην περιοχή

«Έχουμε πολλές δυνάμεις του λιμενικού σώματος και της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας αλλά και εναέρια μέσα. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Έχει αρχίσει η διαδικασία περισυλλογής τους από τα πλωτά μέσα», δήλωσε στο MEGA ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος.

Ανησυχίες για εγκλωβισμένους

Ωστόσο, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το MEGA, ο κ. Νάσος που βρισκόταν στο πλοίο ανέφερε: «Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ».

Το πλοίο πλέει υπό σημαία Ιταλίας, και εκτελούσε το δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι, με 288 επιβάτες 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά (κατά δήλωση του πλοιάρχου).

Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θρίλερ, Ηγουμενίτσα, Εγκατέλειψαν, 242, - Φοβάμαι,thriler, igoumenitsa, egkateleipsan, 242, - fovamai