Θολή εικόνα με τα νέα κρούσματα έφεραν οι πτήσεις τουριστών στην Ελλάδα

Μια θολή εικόνα για τα νέα κρούσματα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες με την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί είναι ότι κάθε απόγευμα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ τα κρούσματα για το τελευταίο 24ωρο από όλα τα τεστ. Αυτό είναι λάθος.

Ειδικότερα,

την Τετάρτη διενεργήθηκαν περισσότερα από 6.500 τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου

Σημειώνεται πως από τους παραπάνω ελέγχους οι 5.889 αφορούν τις αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας.

Ωστόσο, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τα 28 κρούσματα δεν αφορούσε τα αποτελέσματα από όλα τα τεστ, δηλαδή από τα 6.500, αλλά από σημαντικά μικρότερο αριθμό.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες ανέφεραν πως τα πρώτα 1.671 τεστ που αφορούσαν σε πτήσεις ήταν όλα αρνητικά, με τους εργαστηριακούς ελέγχους να πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Κρήτη και Θεσσαλονίκη.

Η εμφάνιση του κορονοϊού στην Ελλάδα

Το ενδιαφέρον πλέον είναι σε δύο σημεία. Το ένα θα αφορά τους τουρίστες και τα θετικά κρούσματα που θα εντοπίζονται από τους εκτεταμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους, και οτο άλλο θα αφορά γενικώς τον πληθυσμό της χώρας ο οποίος επίσης θα «σκανάρεται» για κορωνοϊό μέσα από συνεχή τεστ μοριακού ελέγχου.

Αυτά που ανακοινώθηκαν χθες είναι από τον έλεγχο των περίπου 2.000 επισκεπτών που είχαν μπει στη χώρα την 1η Ιουλίου και εντοπίστηκαν 5 θετικά κρούσματα. Εκκρεμούσαν έως και εχθες το βράδυ τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Στον χάρτη με τις τοπικές επιδημίες συνεχίζουν να βρίσκονται η Ξάνθη και η Ροδόπη, η Καστοριά, η Θεσπρωτία, ενώ μετά τη Σύρο όπου είχε καταγραφεί μικρή συρροή κρουσμάτων, μπαίνει και ένα ακόμη νησί, η Κάρπαθος.

Στην Ξάνθη καταγράφηκαν 10 κρούσματα και άλλα 2 στην όμορη Ροδόπη.

Η Καστοριά παραμένει στο επίκεντρο, καθώς καταγράφηκαν χθες άλλα 2 κρούσματα όπως και 1 στη γειτονική Κοζάνη. Με 3 ασθενείς που εισήχθησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας επανεμφανίστηκε και η Λάρισα στον χάρτη με τα κρούσματα. 

Τέλος, στο μικροσκόπιο βρίσκεται και η Κάρπαθος μετά τον εντοπισμό και άλλου κρούσματος.

Επίσης, το βράδυ της Πέμπτης, πηγές του Δήμου Σκιάθου δήλωσαν στο iEidiseis.gr πως τουλάχιστον ένα περιστατικό του ιού κατεγράφη και στη Σκιάθο, προερχόμενο από την πρώτη πτήση στο νησί την Τετάρτη.

Πρόκειται για γυναίκα από τη Σερβία η οποία ήδη βρίσκεται στο ξενοδοχείο καραντίνας της Σκιάθου κατά τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα