Τέξας: Κλείνουν τα μπαρ, λόγω κορονοϊού

Στο Τέξας ο κυβερνήτης ανακοίνωσε πως θα κλείσει τα μπαρ, ύστερα από έξαρση κρουσμάτων του κορονοϊού.

Στο Τέξας στις ΗΠΑ, ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ διέταξε την Παρασκευή να κλείσουν όλα τα μπαρ στη πολιτεία, καθώς υπήρξε έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και αύξηση κρουσμάτων.

Παρόλα αυτά, ο κυβερνήτης διευκρίνισε ότι θα κλείσουν μόνο τα μπαρ που λαμβάνουν το 51% των ακαθάριστων εσόδων τους από το αλκοόλ, εκτός από το φαγητό σε πακέτο.

«Επί του παρόντος, είναι

σαφές ότι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ορισμένους τύπους δραστηριοτήτων, κυρίως στους Τεξανούς που συγκεντρώνονται μέσα στα μπαρ», δήλωσε ο κυβερνήτης ζητώντας από κάθε Τεξανό να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να τηρεί το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το Τέξας είχε χθες 5.996 νέα κρούσματα, αριθμό - ρεκόρ στην πολιτεία από την έναρξη της πανδημίας.

«Όπως είπα από την αρχή, εάν το ποσοστό θετικών κρουσμάτων αυξηθεί πάνω από 10%, η Πολιτεία του Τέξας θα πρέπει λάβει περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19», δήλωσε ο 'Αμποτ σε ανακοίνωση εξηγώντας το εκτελεστικό διάταγμα που τίθεται σε ισχύ από το μεσημέρι.

«Στην παρούσα χρονική στιγμή, είναι σαφές ότι η αύξηση στα κρούσματα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από δραστηριότητες ορισμένων μορφών, όπως οι συγκεντρώσεις των Τεξανών στα μπαρ», επέμεινε ο κυβερνήτης.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα