ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα

Σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει να μην προκαταλαμβάνει τις εξελίξεις η κυβέρνηση, στην πανδημία του κορονοϊού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, επισημαίνει πως η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει με όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, εξαιτίας του κορονοϊού. Επιπλέον, τονίζει πως δεν πρέπει να προαναγγέλλει αποφάσεις που οδηγούν σε καταστάσεις πανικού τους πολίτες.

Επίσης, θεωρεί μεγάλη

ανευθυνότητα το γεγονός, πως οι πολίτες συνοστίζονται στα λιμάνια και τις εθνικές οδούες, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Ταυτόχρονα, καλεί τους πάντες, να συμμορφωθούν με τους κανόνες που εξέδωσε η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Ανευθυνότητα ο συνωστισμός σε εθνικές και λιμάνια - Να συμμορφωθούν οι πολίτες με τους κανόνες και η κυβέρνηση να μην προκαταλαμβάνει εξελίξεις

Ο συνωστισμός σε εθνικές οδούς και λιμάνια αποτελεί πράξη ανευθυνότητας μπροστά στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού.

Αντί να περιορίζεται, ελλοχεύει ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κορονοϊού.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμορφωθούν με τους κανόνες και τα δεδομένα που επιβάλει η επείγουσα ανάγκη καταπολέμησης του κορονοϊού. Η χώρα δεν βρίσκεται σε διακοπές, αλλά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για το μέλλον της.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει με συνέπεια όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και όχι να προαναγγέλλει αποφάσεις που οδηγούν σε καταστάσεις πανικού».

Νέα μέτρα από την κυβέρνηση

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε με νόημα ότι «ξέρουμε ποιοι περνάνε τα διόδια» και ζήτησε σταματήσουμε να ταξιδεύουμε. «Μπορεί να έχετε τον ιό και να μην έχετε νοσήσει» είπε και σημείωσε ότι «η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Από εμάς εξαρτάται αν θα ληφθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας». Για όσους πάντως έχουν φτάσει στα χωριά τους είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Μείνετε τουλάχιστον εκεί. Μέσα στα σπίτια σας».

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

.

Keywords
Τυχαία Θέματα