Χαρδαλιάς: «Ξέρουμε ποιοι περνάνε τα διόδια. Μείνετε σπίτι σας»

Απαγόρευση μετάβασης στα νησιά, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, αλλαγές στις αγορές των σούπερ μάρκετ και εκτάκτως κλειστές λαϊκές για το Σάββατο, λόγω κορονοϊού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλίας. Τι είπε για όσους φεύγουν για τα χωριά τους. 

Νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με τον Νίκο Χαρδαλιά να κάνει έκκληση να μένουμε σπίτι και να μην ταξιδεύουμε για τα χωριά μας. 

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε με νόημα ότι «ξέρουμε ποιοι περνάνε τα διόδια» και ζήτησε σταματήσουμε να ταξιδεύουμε. «Μπορεί να έχετε τον ιό και να μην έχετε νοσήσει»

είπε και σημείωσε ότι «η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Από εμάς εξαρτάται αν θα ληφθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας». Για όσους πάντως έχουν φτάσει στα χωριά τους είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Μείνετε τουλάχιστον εκεί. Μέσα στα σπίτια σας». 

Παράλληλα, ανακοίνωσε:

-Απαγορεύεται ο απόπλους ή κατάπλους ιδιωτικών σκαφών στα νησιά. «Όσοι βρίσκονται σε πλεύση πρέπει μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου να καταπλεύσουν», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

-Κλείνουν εκτάκτως το Σάββατο οι λαϊκές

-Από τη Δευτέρα, οι λαϊκές θα λειτουργούν με τους μισούς παραγωγούς και με απόσταση πέντε μέτρων.

-Ένας πελάτης ανά 15 τ.μ. θα μπαίνει πλέον στα σούπερ μάρκετ

-Αναστέλλονται όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης

-Από το Σάββατο απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής σε όλη την ελληνική επικράτεια.

 «Από όλους εμάς και τη δική μας συμπεριφορά εξαρτάται τελικά αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας» επανέλαβε παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς και για την αντικοινωνική συμπεριφορά κάποιων είπε ότι αγνοούν τις συστάσεις». 

«Τέτοιες συμπεριφορές απασχολούν και την κοινωνία, αλλά και την πολιτεία. Και η ελληνική πολιτεία και γνώριζε και γνωρίζει και θα συνεχίσει να γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια» υποστήριξε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Περαιτέρω επισήμανε ότι «με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρούσματα έχουν σημειωθεί στην Αττική και εν γένει στις μητροπολιτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, αντιλαμβάνονται όλοι τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό και τι συνέπειες μπορεί να έχει για την υγεία των πολιτών στις περιοχές όπου πάνε. Το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη, αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, απλώς δεν κυκλοφορούμε. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε εκ νέου, αποφεύγουμε τις συναθροίσεις».

 Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα