Αφγανιστάν: Σύγχυση με την ταυτότητα του αεροσκάφους που συνετρίβη

Αφγανιστάν: Σύγχυση με την ταυτότητα του αεροσκάφους που συνετρίβη - «Υπήρξε συντριβή αεροσκάφους, αλλά αυτό δεν ανήκει στην Ariana»

Ένα αεροπλάνο συνετρίβη στη συνοικία Deh Yak της επαρχίας Ghazni τη Δευτέρα, επιβεβαίωσαν οι τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Ghazni, Aref Noori, δήλωσε «Το αεροπλάνο συνετρίβη σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την περιοχή Deh-e Yak περίπου στις 13:10 (τοπική ώρα) τη Δευτέρα».

Ο Noori σημείωσε ότι τα ασθενοφόρα και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Πρόσθεσε επίσης ότι ο λόγος της συντριβής εξακολουθεί

να μην είναι σαφής και ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τα θύματα.

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει αδιευκρίνιστος, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο Reuters. Πάντως, σύμφωνα ξένα μέσα ενημέρωσης στο αεροπλάνο επέβαιναν 83 άνθρωποι. Οι πληροφορίες στην αρχή ανέφεραν ότι το αεροπλάνο ανήκει στην αεροπορική εταιρεία Ariana, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής αφγανικής αεροπορικής εταιρείας αρνήθηκε την πληροφορία ότι ένα από τα αεροπλάνα της έχει συντριβεί.

«Υπήρξε συντριβή αεροσκάφους, αλλά αυτό δεν ανήκει στην Ariana, διότι οι δύο πτήσεις της από την Χεράτ στην Καμπούλ και από την Χεράτ στο Δελχί είναι ασφαλείς», είπε.

Άλλη πηγή, σύμφωνα με το Sputnik, έχει δηλώσει ότι το αεροπλάνο ανήκει στον Αφγανικό Εθνικό Στρατό. Η αστυνομία της επαρχίας Γάζνι πάντως, επιβεβαιώνει ότι το αεροσκάφος ανήκει στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Τη συντριβή του αεροσκάφους έχει επιβεβαιώσει και ο υπουργός Εσωτερικών του Αφγανιστάν, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την αιτία της πτώσης.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που φαίνεται να προέρχονται από τον πύργο ελέγχου πτήσεων του Αεροδρομίου της πόλης Χεράτ στο αεροσκάφος επέβαιναν 110 άτομα.

Να σημειωθεί πως το αεροσκάφος ταξίδευε προς το Δελχί της Ινδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα