Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Τραμπ - Twitter με φόντο τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Το Twitter «έκρυψε» νέα ανάρτηση του Τραμπ την Παρασκευή, με την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε «ταραξίες» τους διαδηλωτές στον απόηχο της δολοφονίας του Τζ. Φλόϊντ. Το post θεωρήθηκε ότι προτρέπει σε βία αλλά ο Λευκός Οίκος αντέδρασε κοινοποιώντας το.

Η αντιπαράθεση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Twitter

συνεχίζεται με νέο «επεισόδιο» σήμερα.

Ειδικότερα, ο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης «κάλυψε» μήνυμα που είχε αναρτήσει νωρίς το πρωί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τη Μινεάπολη επειδή θεωρήθηκε ότι «εκθειάζει τη βία» με τον Λευκό Οίκο να αντιδρά αναπαράγοντας το στον επίσημο λογαριασμό του (@WhiteHouse).

Υπενθυμίζεται πως ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υπέγραψε την Πέμπτη ένα διάταγμα με το οποίο σκοπεύει να περιορίσει την ελευθερία που απολαμβάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον έλεγχο του περιεχομένου τους, εκνευρισμένος από τις πρόσφατες αποφάσεις της πλατφόρμας, την οποία ωστόσο χρησιμοποιεί με επιμονή.

{https://twitter.com/WhiteHouse/status/1266112327830712320}

Λίγες ώρες αργότερα, λοιπόν, ανάρτησε ένα μήνυμα για τις ταραχές που σημειώνονται στη Μινεάπολη, μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψής του από λευκούς αστυνομικούς.

«Αυτοί οι ταραξίες προσβάλλουν την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω να συμβαίνει αυτό. Μόλις μίλησα με τον Κυβερνήτη Τιμ Ουόλτς και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, αρχίζουν τα πυρά. Ευχαριστώ!», έγραψε ο Τραμπ.

Το Twitter αντέδρασε γρήγορα, καλύπτοντας την ανάρτηση με ένα μήνυμα επισήμανσης του περιεχομένου του. Ωστόσο οι χρήστες μπορούν και πάλι να το διαβάσουν, αν το επιθυμούν, κλικάροντας επάνω στην επισήμανση.

(EPA/SHAWN THEW)

Η ίδια ακριβώς επισήμανση αποδοκιμασίας τοποθετήθηκε μάλιστα και στο μήνυμα που αναρτήθηκε αργότερα στον λογαριασμό του Λευκού Οίκου.

Ένας από τους στενότερους συμβούλους του προέδρου, ο Νταν Σκαβίνο, που ασχολείται ιδιαίτερα με τη στρατηγική επικοινωνίας στα social media, εξαπέλυσε και νέα επίθεση: «Το Twitter λέει βλακείες, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται», έγραψε στο... Twitter.

Σημειώνεται πως ο Τραμπ έχει περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακολούθους στην πλατφόρμα αυτήν.

Το Twitter απαντά στο διάταγμα Τραμπ

Νωρίτερα, το Twitter αντιδρώντας επισήμως στο προαναφερόμενο προεδρικό διάταγμα, ανέφερε πως ο Τραμπ απειλεί το μέλλον της ελευθερίας του λόγου και του διαδυκτίου.

«Αυτό το διάταγμα είναι μία πολιτική προσέγγιση σε έναν νόμο-ορόσημο. Το άρθρο 230 προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και βασίζεται στις δημοκρατικές αξίες.

Κάθε προσπάθεια μονομερούς παρέμβασης απειλεί το μέλλον της ελευθερίας του λόγου και του διαδικτύου», υπογραμμίζεται στη σχετική ανάρτηση.

{https://twitter.com/Policy/status/1266170586197262337}

Αξίζει να σημειωθεί πως το γεγονός των εκλογών στις ΗΠΑ σε έξι μήνες από σήμερα ίσως ευθύνεται, εν μέρει, στους υψηλούς τόνους Τραμπ τόσο στην υπόθεση της δολοφονίας του Τζ. Φλόϊντ όσο και στη κόντρά του με τα social media.

Keywords
Τυχαία Θέματα