Συναγερμός με μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ, εντόπισε ομάδα επιστημόνων στο Νέο Μεξικό.

Ερευνητές από το Εθνικό Εργαστήριο Los Alamos στο Νέο Μεξικό, εντόπισαν μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ανακάλυψη τους, δεν λειτουργούν εναντίον του, τα εμβόλια που δοκιμάζονται μέχρι στιγμής, ενώ έχει κυριαρχήσει και στις δύο ηπείρους, αναφέρει και η Daily Mail.

Επίσης,

η έρευνα τους αναφέρει πως το μεταλλαγμένο στέλεχος άρχισε να εξαπλώνεται στις αρχές Φεβρουαρίου στην Ευρώπη και έκτοτε έφτασε στις ΗΠΑ. Εκεί έγινε πιο επιθετικό, ειδικά όταν έφτασε στην Ανατολική Ακτή και μέχρι τον Μάρτιο έγινε το παγκόσμιο κυρίαρχο στέλεχος του κορονοϊού.

Παρόλα αυτά, η έκθεση τους δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους ερευνητές, αλλά δημοσιεύτηκε στο BioRxiv. Οι ερευνητές λοιπόν, προειδοποιούν ότι τα εμβόλια που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλες τις ΗΠΑ ενδέχεται να μην είναι αποτελεσματικά ενάντια σε αυτό το μεταλλαγμένο στέλεχος και προτρέπουν, πως η ανακάλυψη τους πρέπει να εξεταστεί περαιτέρω σε νέες μελέτες.

Σε γενικές γραμμές όμως, ο κορονοϊός είναι σχετικά σταθερός, που σημαίνει ότι δεν μεταλλάσσεται σε ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς ή ταχύτητες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μεταλλάσσεται καθόλου ή ότι οι περιορισμένες μεταλλάξεις μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες, σημειώνει η μελέτη από το Νέο Μεξικό.

Πάντως, οι ερευνητές του Los Alamos ανέπτυξαν μια μέθοδο για την παρακολούθηση των μεταλλάξεων, που τροφοδοτούν τη μετάλλαξη του ιού σε «πραγματικό χρόνο».

Ο αγωγός ανάλυσής τους κατεβάζει όλες τις ιογενείς αλληλουχίες γονιδιώματος που ανεβαίνουν στη μεγαλύτερη διεθνή βάση δεδομένων καθημερινά.

Μάλιστα, η ομάδα ανακάλυψε 14 μεταλλάξεις.

Μερικοί ήταν πιθανότατα απομονωμένοι στις κοινότητες και εμφανίστηκαν στην παρακολούθηση, ως υποπροϊόν του τρόπου δειγματοληψίας του γονιδιώματος του ιού.

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα