Στη λάσπη και η Λάρισα: Εκκενώνονται τρία χωριά - Έσπασαν αναχώματα για να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός

Πλημμύρισε τμήμα της συνοικίας Αγίου Θωμά Λάρισας. Το νερό έχει καλύψει δρόμους, αυλές σπιτιών και αυτοκίνητα.Έξι νεκροί, άγνωστος αριθμός αγνοούμενων, εκατοντάδες εγκλωβισμένοι, ανυπολόγιστες καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των πλημμυρικών φαινομένων σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα. Και δυστυχώς,…

Στη συνοικία του Αγίου Θωμά τα νερά έχουν καλύψει πλέον δρόμους, αυλές σπιτιών,

ενώ από αυτοκίνητα φαίνονται μόνο οι οροφές, όπως μεταδίδει το larissanet.gr.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάτοικοι της συνοικίας, οι οποίοι περπατούν στον δρόμο, το νερό φτάνει -ίσως και ξεπερνά- και τα γόνατά τους. Σημειώνεται ότι η συνοικία του Αγίου Θωμά γειτνιάζει με το ποτάμι.

{https://www.youtube.com/watch?v=HPPhrDvhNGs&t}

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται τα νερά αυτά προέρχονται μέσα από τα φρεάτια.

Στις εργατικές κατοικίες της Λάρισας, στη Γιάννουλη, το νερό έχει φτάσει στη μέση των κτηρίων ενώ οι εικόνες από το σημείο είναι αποκαρδιωτικές.

Το νερό στο σημείο έρχεται ορμητικό και από την Καρδίτσα και από τα Τρίκαλα, ο όγκος του είναι μεγάλος, ενώ μέσα στη νύχτα έσπασαν το ανάχωμα της Γυρτώνης για να αποσυμφορηθεί ο ποταμός.

Επιπλέον, ο μόνος δρόμος που έχει αποκλειστεί από την αστυνομία είναι ο Περιφερειακός δρόμος της ΔΕΥΑΛ που οδηγεί από την έξοδο της πόλης προς τα Τρίκαλα προς το κομμάτι του δρόμου Λάρισας – Τυρνάβου. Εκεί η στάθμη του Πηνειού, που υπάρχει σταθμός μέτρησης ξεπερνάει τα εννέα μέτρα, ενώ μέχρι στιγμής η Λάρισα έχει δει μέχρι σήμερα 6,40 μέτρα.

Για να εκτονωθεί όλη αυτή η ποσότητα νερού που δεν βρίσκει διέξοδο και έχει υπερχειλίσει όλα τα χωριά από τα Τρίκαλα προς τη Λάρισα έσπασαν τα αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης, που βρίσκεται κοντά στην Εθνική Οδό πηγαίνοντας προς τα Τέμπη.

{https://www.youtube.com/watch?v=3FAiSDjyRpI}

Μια ποσότητα χύθηκε στα χωράφια και μία άλλη, πιο ορμητική και με μεγαλύτερη ροή οδηγήθηκε στη θάλασσα. Εκεί όμως δημιουργείται πρόβλημα στους παραθαλάσσιους οικισμούς. Μάλιστα ένας από αυτούς που αντιμετώπισε πρόβλημα είναι η Αλεξανδρινή, στα όρια του Δήμου Τεμπών και του δήμου Αγιάς. Οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί από νωρίς, αφού γνώριζαν πως αν σπάσει το ανάχωμα θα έρθει μεγάλη και ορμητική ποσότητα νερού.

Επιπλέον, προληπτικά δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Εκκενώνονται τρία χωριά στη Λάρισα

Εκτός όλων των παραπάνω, το πρωί της Παρασκευής (8/9) αποφασίστηκε η εκκένωση τριών χωριών.

Ειδικότερα εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή αναφέρει το larissanet.gr θα πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα