Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν ενισχύει το ΝΑΤΟ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως είναι ικανοποιημένο από την τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, καθώς έτσι παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα.

Μάλιστα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas

Journal και χαιρέτισε μέσω εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, τη πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης, υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ θεωρούν πως η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο συμμαχικές χώρες στο ΝΑΤΟ που έχουν κοινό συμφέρον να διατηρούν ανοιχτό τον διάλογο για τη συνεργασία και την ειρηνική επίλυση των διαφορών τους.

Έτσι, τονίζει ότι η συγκεκριμένη στάση ενισχύει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται πως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή (26/6) με τον Κυριάκο Μητσοτάκης.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών, σύμφωνα ενημέρωση από το Μαξίμου.

Περαιτέρω, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

Δεν διευκρινίζεται σε ποια πλευρά ανήκει η πρωτοβουλία για την επικοινωνία των δύο ηγετών, ενώ η ενημέρωση του πρωθυπουργικού γραφείου δεν αναφέρει κα εάν υπήρξε συζήτηση για τα ζητήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Keywords
Τυχαία Θέματα