Στεφανής για Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια

Ένα ηχηρό μήνυμα προς τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας, έστειλε το βράδυ της Πέμπτης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στις πρόσφατες δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ απάντησε ο Έλληνας υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, το βράδυ της Πέμπτης (25/6).

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο κ. Στεφανής επισήμανε πως υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα και διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης με την Τουρκία.

«Ο κ. Ακάρ επιλέγει αυτόν τον τρόπο. Από τη μία μας απειλεί και από την άλλη μας καλεί να συζητήσουμε.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε. Άλλωστε, συζητάμε σε διαφορετικά επίπεδα, αλλά παράλληλα κάνουμε τη δουλειά μας και την κάνουμε σωστά», είπε ο ίδιος συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για το αν εκτιμά ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως «δεν φοβόμαστε τίποτα, διότι έχουμε επίγνωση των δυνατοτήτων μας, της εκπαίδευσης της οποίας κάνουμε και γιατί καθημερινά εξετάζουμε πολλαπλά σενάρια».

«Ένα από αυτά το είδατε να εξελίσσεται τις δύο τελευταίες μέρες. Χωρίς καμία προειδοποίηση δόθηκε διαταγή από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να υλοποιηθεί κάποιο σχέδιο και υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο», εξήγησε αναφερόμενος στην πρόσφατη άσκηση του στρατού που έλαβε χώρα στην Κάρπαθο (βλ. φωτογραφία), προσθέτοντας παράλληλα πως «η προετοιμασία είναι διαφορετική σε διαφορετικά επίπεδα».

«Καθημερινά οι Ένοπλες Δυνάμεις ασκούνται σε διάφορα σενάρια και υλοποιούνται διάφορες απειλές. Εδώ λοιπόν δείξαμε ότι υπάρχει και αυτή η δυνατότητα» σημείωσε ο Αλ. Στεφανής.

Εξήγησε δε πως η χώρα μας στέλνει ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. «Τους λέμε δείτε τι δυνατότητες έχουμε. Οι δυνατότητές μας είναι πάρα πολλές και είναι πολύ ισχυρές. Ξέρουμε τι κάνουμε και το κάνουμε καλά».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ένα πολύ μεγάλο μυστικό: το πάθος και την αγάπη προς την πατρίδα, είναι ο τρόπος με τον οποίο υλοποιούν την αποστολή τους», κατέληξε ο Έλληνας υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ακάρ: Ελάτε να τα βρούμε, διαφορετικά θα λυπηθείτε

«Επαναλαμβάνουμε και πάλι στους συνομιλητές μας υπομονετικά την πρόσκλησή μας. Γιατί εμείς δεν φοβόμαστε να συναντηθούμε, συνάδελφοι, αυτό το ιερό έθνος δεν έχει πραγματικά να ντραπεί για τίποτα. Εμείς τους το λέμε… ‘Ελάτε να καθίσουμε, να τα βρούμε, να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε’», διαμήνυσε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Διαφορετικά «αν επιχειρήσετε να κάνετε ο,τιδήποτε διαφορετικό από αυτά που λέμε, αν διανοηθείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε τετελεσμένο, θα στενοχωρηθείτε. Μην το δοκιμάσετε, μην το κάνετε», προειδοποίησε ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επανέφερε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα