Ψευτογιατρός: Οι «θεραπευτικές» συνταγές με γαϊδουράγκαθο και κατσικίσιο γάλα

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση του ψευτογιατρού ο οποίος φέρεται να εξαπατούσε δεκάδες ασθενών. 

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία για τη δράση του «γιατρού» - μαϊμού έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθημερινά, με πληροφορίες να αναφέρουν πως πολύτιμος αρωγός στις έρευνες των αρχών είναι οι καταγγελίες πολιτών - πρώην θυμάτων του 47χρονου, οι οποίες αυξάνονται.

Παράλληλα,

γνωστοποιήθηκαν σήμερα μερικές από τις «θαυματουργές» συνταγές του ψευτογιατρού τις οποίες έστελνε σε ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο και άλλες ανίατες αισθένειες ως «θεραπείες».

Σύμφωνα με τον Τ/Σ ΟΡΕΝ, μάλιστα, οι οδηγίες αυτές αφορούσαν συχνά σε ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής. Μία τέτοια σύσταση ανέφερε πως ο ασθενής μπορεί να καταναλώσει χωριάτικη σαλάτα με φέτα και ρίγανη, ψαρόσουπα, φάβα και πως μπορεί να τρώει όσα καρότα θέλει από τις 12:00 το μεσημέρι και μετά.

Αίσθηση προκαλεί η οδηγία που ανέφερε πως με το γαϊδουράγκαθο οι ασθενείς μπορούν να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο, το οποίο πρέπει να καταναλώνει κανείς από τις 08:00 το πρωί και μετά.

Σε δεύτερο έγγραφο που παρουσιάζει το ίδιο Μέσο, που είναι και χειρόγραφο, ο ψευτογιατρός αναφέρει πως με την σπιρουλίνα, το μουρουνέλαιο και το κατσικίσιο γάλα επίσης θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον καρκίνο.

Η παραπάνω συνταγή φέρεται να είχε δοθεί σε ασθενή ο οποίος έπασχε από καρκίνο, με τον ψευτογιατρό να πείθει το θύμα του να εγκαταλείψει την θεραπεία που ακολουθούσε.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι συνταγογραφούσε τις «θαυματουργές» συνταγές προς τους ασθενείς του, ακόμα και με... sms, χωρίς την φυσική του παρουσία.

Ο ίδιος φαίνεται δε να διάλεγε προσεκτικά ποιους ασθενείς θα δει από κοντά και πολλές φορές ήταν δυσεύρετος.

«Ψάρευε» ασθενείς από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Σύμφωνα δε με στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας χθες, ο «γιατρός» είχε στήσει ολόκληρο κύκλωμα γύρω από τη δράση του, με σκοπό να «ψαρεύει» τα θύματά του.

«Ορμητήριο» των «επιχειρήσεων» του 47χρονου φαίνεται πως ήταν ακόμα και το Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες ασθενείς ώστε να κάνουν τις θεραπείες τους, σύμφωνα με τον Τ/Σ Star.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την ομάδα του «γιατρού»-μαϊμού αποτελούσαν μια ξανθιά γυναίκα, η οποία «ψάρευε» τα θύματα, ένας νεαρός με το όνομα «Θοδωρής», που είχε το ρόλο του οδηγού, ένας «κράχτης» που έμπαινε στα ΜΜΜ, αλλά και δύο γιατροί.

Η ξανθιά γυναίκα φέρεται μάλιστα να διοργάνωνε μέχρι και πάρτι στο σπίτι της για να φέρει σε επαφή τους ασθενείς με τον προφυλακισθέντα. Ο «Θοδωρής», από την άλλη, ήταν αυτός που μόλις τα θύματα «τσιμπούσαν» τα μετέφερε στο Κορωπί για να συναντήσουν τον 47χρονο, σε περίπτωση που δεν είχαν δικό τους μέσο.

Ο «κράχτης» με τη σειρά του εμφανιζόταν ως θεραπευμένος ασθενής του ψευτογιατρού και «διαφήμιζε» τις ικανότητές του - φέρεται επομένως να αναζητούσε θύματα. Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, η αναζήτηση του έφτανε ακόμη και σε σωματεία με ευάλωτες ομάδες ασθενών.

Τέλος, ο τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε πως δυο γιατροί από τη Λαμία και τον Βόλο αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στη δικαιοσύνη, σε λίγες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταγγελίες στην Αστυνομία για την δράση του 47χρονου, μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του τη Δευτέρα, έχουν ξεπεράσει τις 150.

Keywords
Τυχαία Θέματα