Σταϊκούρας: Έρχονται μέτρα για ιδιοκτήτες ακινήτων και ανέργους

Για τις νέες πρωτοβουλίες που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σχετικά με την ενίσχυση όσων πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, μίλησε υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας   

Για πρωτοβουλίες που θ’ αναλάβει η κυβέρνηση από το Σεπτέμβριο, προκειμένου να «ανακουφιστεί» περαιτέρω η οικονομία που βάλλεται από την πανδημία του κορονοϊού, έκανε λόγο στο Open o Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η κυβέρνηση προτίθεται να ρίξει το βάρος στην ακτοπλοΐα, την ενέργεια,

τον τουρισμό και τις μεταφορές, εξήγησε τι θα γίνει με τις αναστολές εισφορών και εξήγγειλε πως έρχονται μέτρα για ιδιοκτήτες ακινήτων και ανέργους.

Ερωτηθείς για τ αποθέματα που έχει η ελληνική οικονομία λόγω της κρίσης, απάντησε πως «μη αξιοποιώντας το μαξιλάρι και με την επανάληψη των μέτρων, μπορεί να πάμε μέχρι τον Ιούνιο», ενώ για το αν το επίδομα των 800 ευρώ θα είναι διαθέσιμο για Μάιο και Ιούνιο, επισήμανε πως «εξαρτάται από το τι θα κάνει η κυβέρνηση στο πεδίο της υγείας. Όσο πιο πολύ κρατά η υγειονομική κρίση τόσο πιο πολύ βαθαίνει η οικονομική κρίση».

Επιπλέον, επανέλαβε πως θα δοθεί ρευστότητα στις επιχειρήσεις με την επιστρεπτέα προκαταβολή μέσα στον Απρίλιο, ενώ επεσήμανε ότι «τον Σεπτέμβριο θα λάβουμε νέες πρωτοβουλίες. Θα υπάρξουν δόσεις για τις αποπληρωμές των οφειλών σε ταμεία και δημόσιο. Οι αναστολές που δίνονται έχουν ταμειακό πρόβλημα. Όταν δεν πληρώνονται οι φόροι, θα πρέπει να αρθούν τα ταμειακά αποθέματα του κράτους».

Για τα ενοίκια ξεκαθάρισε ότι «η μείωση κατά 40% για Μάρτιο, Απρίλιο, θα επεκταθεί και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται τον μήνα Απρίλιο», ενώ για τα μέτρα στήριξης ιδιοκτητών είπε ότι «η πρόβλεψη για τους ιδιοκτήτες είναι να δοθεί παράταση στις πληρωμές τους. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και για τους ιδιοκτήτες».

Για τη μείωση του 40% στα ενοίκια είπε ότι περιλαμβάνει και τις πληττόμενες επιχειρήσεις και την πρώτη κατοικία εργαζόμενων που τέθηκε σε αναστολή η επιχείρηση που εργάζονται.

Πρόσθεσε ότι «θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες άμεσα, πρώτον για τους ανέργους, δεύτερον για τις κλαδικές πολιτικές. Έχουμε πολλά προβλήματα στην ακτοπλοΐα, στην ενέργεια, σε ό,τι αφορά στις μεταφορές, στον τουρισμό. Υπάρχουν ήδη πρωτοβουλίες, αλλά δεν είναι αρκετές. Ειδικά για τουρισμό και τον εποχικό τουρισμό είναι περίπλοκη η κατάσταση».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα