Σούπερ μάρκετ: Αυξήθηκε το όριο στα αντισηπτικά

Πόσα αντισηπτικά θα αγοράζουν ανά επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας, αυξάνεται το όριο στα αντισηπτικά που μπορούν να αγοράζουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ.

Στο εξής, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν ανά επίσκεψη μέχρι τρία αντισηπτικά ή καθαρό οινόπνευμα αντί για δύο που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η διάθεση απολυμαντικών διαλυμάτων (μαντηλάκια και αντισηπτικά σε υγρή μορφή, ή τζελ) και καθαρής μη μετουσιωμένης αιθυλικής αλκοόλης, γίνεται

αποκλειστικά σε μεμονωμένες συσκευασίες, τηρώντας ταυτόχρονα τους περιορισμούς ως προς την ανώτατη ποσότητα τεμαχίων ανά πελάτη. Αυτή ορίζεται αυστηρά στα 3 τεμάχια συνολικά, από τα οποία μόνο δύο μπορούν να ανήκουν στο ίδιο είδος.

Υπενθυμίζεται πως έως σήμερα επιτρεπόταν η διάθεση σε μεμονωμένες συσκευασίες ενός προϊόντος ανά κατηγορία, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των ελλείψεων στην αγορά για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Με την ίδια απόφαση, τέλος, παρατείνεται έως τις ‪12 Ιουλίου 2020‬ η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά, αιθυλική αλκοόλη και τεστ κορονοϊού, ενώ παύει η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων για το αιγοπρόβειο κρέας και τα αυγά.

Keywords
Τυχαία Θέματα