Σφίγγει ο κλοιός στην πόλη της Γάζας - Σε απόσταση αναπνοής τα τανκς του Ισραήλ

Φωτιά και καπνοί στη Γάζα, με το σφυροκόπημα του Ισραηλινού στρατού να είναι ανελέητο.Ο Νετανιάχου απορρίπτει την έκκληση για κατάπαυση του πυρός και οι Ισραηλινές δυνάμεις σφίγγουν τον κλοιό στη Γάζα, με τις επιχειρήσεις του στρατού να συνεχίζονται αδιάκοπα. Το βράδυ της Δευτέρας…

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ρωτήθηκε αν έχει σκεφτεί να παραιτηθεί από πρωθυπουργός του Ισραήλ, εν μέσω φθίνουσας υποστήριξης, και εκείνος απάντησε ως εξής:. «Το μόνο που σκοπεύω να… παραιτήσω είναι η Χαμάς. Θα τους πετάξουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Αυτός είναι ο στόχος μου. Αυτή είναι η

ευθύνη μου. Αυτό είναι που οδηγώ τη χώρα να κάνει. Αυτή είναι η ευθύνη μου τώρα».

Πάντως, ερωτηθείς αν το Ισραήλ επιβάλλει συλλογική τιμωρία στον λαό της Παλαιστίνης, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε ότι «η Χαμάς εμποδίζει τους πολίτες στη βόρεια Γάζα να φύγουν και τους αναγκάζει να βρίσκονται σε περιοχές συγκρούσεων». Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συμπλήρωσε το εξής: «Δεν πρέπει να πεθάνει ούτε ένας άμαχος. Κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε τις απώλειες αμάχων, όχι μόνο ζητώντας από τους αμάχους να μετακινηθούν, καλώντας τους να μετακινηθούν, οργανώνοντας ένα μέρος για αυτούς που είναι ασφαλές, βάζοντας επίσης ανθρωπιστική υποστήριξη, παρέχοντάς τους τα μέσα με τρόφιμα, με νερό, με φάρμακα».

{https://twitter.com/IsraeliPM_heb/status/1719043206992601423}

«Καλώς ήρθες στην πατρίδα!»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (30/10) ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα μετά τη διάσωση μίας Ισραηλινής στρατιωτικού που ήταν όμηρος από τη Χαμάς.

Σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο Χ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε: «Καλώς ήρθατε στην πατρίδα!». Η στρατιωτικός, Όρι Μεγκιντίς, η οποία - σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) - απελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα.

Ακόμα, σύμφωνα με το BBC, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η διάσωση αντανακλά τη δέσμευση της χώρας του να διασώζει απαχθέντες και επαίνεσε τον ισραηλινό στρατό και την Υπηρεσία Πληροφοριών για τις προσπάθειές τους. Μάλιστα, ο ίδιος έστειλε και ένα μήνυμα στη Χαμάς, λέγοντας ότι «το Ισραήλ θα συνεχίσει να στοχοποιεί τα μέλη της».

{https://twitter.com/IsraeliPM_heb/status/1719039191189717147}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σφίγγει, Γάζας -, Ισραήλ,sfingei, gazas -, israil