Σεισμός στην Τουρκία: «Να επικεντρωθούμε στους ζωντανούς» - Δραματικές συνομιλίες διασωστών στα συντρίμμια

Απεγνωσμένες προσπάθειες από τους διασώστες για αναζήτηση επιζώντων μετά τον σεισμό στην Τουρκία.Δεν χωρά ανθρώπου νους την απίστευτη τραγωδία που ζει η Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό. Οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ σκιαγραφούν μια άνευ προηγουμένου τραγωδία με χιλιάδες νεκρούς.…

Ωστόσο, τραγική κατάληξη είχαν οι προσπάθειες της ελληνικής ΕΜΑΚ, στην πόλη Αλεξανδρέττα

(Χατάι) της Τουρκίας για να σώσουν την 7χρονη Φατμέ στα συντρίμμια του φονικού σεισμού. Οι διασώστες και οι γιατροί δεν κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό το κορίτσι. Όμως αντίθετα σώθηκε η μικρότερη αδερφή της, Φατιμά. Το κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό, χάρη στην επιμονή Έλληνα διασώστη που δεν έφυγε από το σημείο και συνέχισε να ψάχνει.

Νωρίτερα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν 50χρονο πατέρα, μέλος τετραμελούς οικογένειας που παγιδεύτηκε κάτω από κλιμακοστάσιο. Πλέον οι προσπάθειες εστιάζονται στη διάσωση της 6χρονης κόρης του.

Το παιδί φέρεται να βρίσκεται μαζί με το αδερφάκι του που δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ κοντά τους είναι και η μητέρα που είναι επίσης νεκρή.

Οι Έλληνες διασώστες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, δεν εγκατέλειψαν την επιχείρηση και κατάφεραν να εντοπίσουν την 6χρονη αδελφούλα της άτυχης Φατμέ που παρέμενε εγκλωβισμένη, για πάνω από 36 ώρες, στα ερείπια.

Η 7χρονη Φατμά που ήταν εκείνη που με τις φωνές της, τράβηξε την προσοχή των Ελλήνων διασωστών, δεν κατάφερε τελικά να μείνει στη ζωή, καθώς έμεινε πάνω από 24 ώρες κάτω από τα συντρίμμια.

Οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ επιχειρούν και σε άλλο σπίτι όπου ένας νεαρός έχει ειδοποιήσει για την εγκλωβισμένη μητέρα του.

Στην Αδάνα διασώστες και εθελοντές με χαλιά και κουβέρτες μεταφέραν μπάζα από 13οροφο κτήριο που έχει πέσει προκειμένου να φτάσουν στο σημείο όπου ακούστηκε μια ανθρώπινη φωνή. Ωστόσο έφθασαν αργά, ο άνθρωπος είχε καταλήξει.

Λέκκας: Ζούσε, αλλά δεν πρόλαβαν να την απεγκλωβίσουν

Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλάει για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό, ενώ αποκαλύπτει πως οι διασώστες δεν πρόλαβαν να απεγκλωβίσουν ένα κοριτσάκι, το οποίο ζούσε.

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο σεισμός και οι μετασεισμοί που έχουν καταστρέψει τεράστιο αριθμό κτιρίων στην Τουρκία και τη Συρία, ίσως έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα