Τέσσερις σχολικές αθλητικές ομάδες, που βρίσκονται στην Τουρκία την ώρα του σε

Τέσσερις σχολικές αθλητικές ομάδες, που βρίσκονται στην Τουρκία την ώρα του σεισμού, αλλά είναι καλά στην υγεία τους, επιστρέφουν απόψε στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κίπρις ποστασί, η «πρωθυπουργία» ανακοίνωσε ότι επιστρέφει η ομάδα αγοριών χάντμπολ του κολεγίου «Εγγύς ανατολή» (ιδιωτικό σχολείο) με 14 μαθητές κι έναν διευθυντή που ήταν στην πόλη Ντουζτζε, η ομάδα χάντμπολ νεανίδων λυκείου στην κατεχόμενη Λευκωσία με 14 μαθήτριες, έναν διευθυντή κι έναν εκπαιδευτικό που ήταν επίσης στην Ντούζτζε. Από το Καχραμάνμαρας επιστρέφουν επίσης απόψε η ομάδα βόλεϊ

αγοριών από το λύκειο Ναμίκ Κεμάλ με 13 μαθητές, έναν δάσκαλο και έναν διευθυντή και η ομάδα βόλεϊ νέων του επαγγελματικού κολεγίου Αμμοχώστου με 14 μαθήτριες, έναν εκπαιδευτικό και έναν διευθυντή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ από το Αντίγιαμαν έφτασαν στα κατεχόμενα οι 13 μαθητές και δυο καθηγητές της ομάδας βόλεϊ του γυμνασίου Τζιάνμπουλατ της Αμμοχώστου, που βρισκόταν σε ξενοδοχείο, το οποίο δεν κατέπεσε από τον σεισμό.

Συνολικά έξι ήταν οι αθλητικές ομάδες από τα κατεχόμενα που βρισκόταν στην Τουρκία για σχολικά πρωταθλήματα ποδόσφαιρας και χάντμπολ.

Συνεχίζεται και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τα κατεχόμενα προς την Τουρκία, ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς. Σύμφωνα με την «επιτροπή σεισμών, κρίσεων και συντονισμού», σε πρώτη φάση 14 φορτηγά με υλικά βοήθειας, που αποτελούνται από τρόφιμα, ρουχισμό, υλικά προστασίας, σόμπες, υλικά υγιεινής και πόσιμο νερό έφθασαν στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ο «υπουργός μεταφορών», Ερχάν Αρικλί, ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου έχει περάσει στο καθεστώς εσωτερικών πτήσεων της Τουρκίας με σταθεροποίηση στην τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων. Με χρηματοδότηση από τον πρόεδρο της ένωσης Τ/κ ξενοδόχων, Ντιμάγ Τσιαγινέρ, ναυλώθηκαν δύο πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη και Άδανα για να μεταφέρουν συγγενείς αγνοουμένων στην Τουρκία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα