Σε ποιες χώρες θα υπάρξει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

Συναγερμός έχει σημάνει καθώς τα κρούματα ηπατίτιδας σε παιδιά αυξάνονται μέρα με τη μέρα.Σε εγρήγορση βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, μετά και την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για θάνατο ενός παδιού. Και οι ελληνικές υγειονομικές αρχές…

Πού θα έχουμε έξαρση κρουσμάτων

Πρόσθεσε δε ότι μια ακόμα εύλογη εκτίμηση θεωρείται ότι τα παιδιά είναι πιο επιρρεπή αυτή τη στιγμή σε ιούς, γιατί δεν έχουν έρθει σε επαφή με πάρα πολλούς, αν και υπογράμμισε ότι θα κάτι τέτοιο θα ήταν πιο λογικό να συμβαίνει σε χώρες, όπου εφάρμοσαν πολιτική

μηδενικού Covid.

«Σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας που έχουν πολιτικές σκληρών lockdown ή στη Νέα Ζηλανδία, εκεί θα δούμε συρροή περιστατικών τέτοιου τύπου. Δεν το έχουμε δει ακόμα, αλλά πιθανώς να το δούμε σε 2-3 μήνες», δήλωσε ο καθηγητής.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρεί σίγουρο ότι θα καταγραφεί αυξημένος αριθμός κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας και σε άλλες χώρες. «Αν ο αριθμός μείνει σε αυτά τα επίπεδα, η ανησυχία δε θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δηλαδή αν μιλάμε τώρα να έχουμε στη χώρα μας 20-30 τέτοιες περιπτώσεις είναι διαφορετικό από το να έχουμε 5.000-10.000. Επομένως πρέπει να περιμένουμε λίγο», τόνισε.

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Ποια είναι τα συμπτώματα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το κλινικό σύνδρομο εμφανίζεται σε παιδιά ηλικίας έως 16 ετών, κυρίως 2-5 ετών, και περιλαμβάνει σοβαρή οξεία ηπατίτιδα με αξιοσημείωτα αυξημένες τρανσαμινάσες, συχνά με ίκτερο. Σε παιδιά ηλικίας έως 10 ετών, συχνά παρατηρήθηκαν γαστρεντερικά συμπτώματα, συνήθως έμετοι, που προηγήθηκαν του ίκτερου.

Keywords
Τυχαία Θέματα