Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Κίνηση και καθυστερήσεις σε Αφίδνες και Αθηνών - Κορίνθου

Το Πάσχα πέρασε και οι εκδρομείς επιστρέφουν στη βάση τους με αεροπλάνα, λεωφορεία και ΙΧ. Κίνηση στα διόδια των Αφιδνών, παρόμοια εικόνα και στην ΚόρινθοΤην έξοδο-ρεκόρ των Αθηναίων για το Πάσχα, διαδέχεται η μεγάλη… επιστροφή και η κίνηση στους δρόμους.
Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, βρίσκεται από το πρωί επί ποδός στα μεγάλα οδικά δίκτυα, αναμένοντας…

Μεγάλη αναμένεται να είναι και η κίνηση στα λιμάνια από τους εκδρομείς που προτίμησαν να ξεκουραστούν στα νησιά.

Σήμερα από τις 12:00 έως τις 22:00 ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ενώ την Τρίτη (26/4) η απαγόρευση θα ισχύει από τις 11:00 έως τις 23:00.

Υπενθυμίζεται ότι την Μεγάλη Εβδομάδα, περισσότερα από 343.000 οχήματα εγκατέλειψαν την Αθήνα από τις Αφίδνες και την Ελευσίνα, αριθμός ρεκόρ την τελευταία πενταετία.

Τα περισσότερα από αυτά αναμένεται να περάσουν τις επόμενες ώρες τους δύο μεγάλους σταθμούς διοδίων στην Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου και στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, με τους αστυνομικούς της Τροχαίας να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς ενδέχεται να επαναληφθούν οι εικόνες της Μεγάλης Πέμπτης, με τις ατελείωτες ουρές χιλιομέτρων.

Με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τα έκτακτα μέτρα, θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι και αύριο σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων. Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης. Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση). Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.) Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες. Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων. Επισημαίνεται ότι για την εφαρμογή των μέτρων, έχουν διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους, σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα