Ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Συλλήψεις στα Εξάρχεια (photos)

Πολυτεχνείο: Ολοκληρώθηκε η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία - Αποκλεισμένη από τα ΜΑΤ η πλατεία των Εξαρχείων αυτή τη στιγμή.

Η μαζική διαδήλωση για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής δίχως επεισόδια και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την κεφαλή της πορείας να φτάνει έξω από την αμερικανική πρεσβεία στις 18:00.

Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς,

ο ΣΥΡΙΖΑ, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», κατευθύνονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσύγκεντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορεύεται ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.

Του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ηγήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ολοκληρώθηκε και η πορεία του ΚΚΕ με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Συλλήψεις και προσαγωγές στα Εξάρχεια

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια για άτομα που βρίσκονται σε ταράτσες πολυκατοικιών.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει επτά συλλήψεις και προσαγωγές δύο ατόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολυτεχνείο: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή επεισοδίων

  
Keywords
Τυχαία Θέματα