Πολυτεχνείο: Ο Τσίπρας επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Αλέξης Τσίπρας στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία - Έφτασε λίγο πριν τις 16:00, σε εξέλιξη η πορεία

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ

σε «αλυσίδα» με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, την πρώην περιφερειάχη Αττικής Ρένα Δούρου και άλλα στελέχη του κόμματος.

{https://youtu.be/YZhVbjwoi9k}

{https://youtu.be/a_rT-f7fMys}

{https://youtu.be/NJSYYALW_XE}

«Φέτος, έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί» αναφέρει σε ανάρτησή του, εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την ακροδεξιάς κοπής ασυδοσία της καταστολής των τελευταίων μηνών.

«Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα.

Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας» αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Με τον τρόπο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο πρώτος πρώην Πρωθυπουργός που θα έχει κατέβει στην πορεία για το Πολυτεχνείο, αφού κανείς άλλος μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει εδώ και 46 χρόνια.

Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr ελήφθη στη σύσκεψη που είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με στενούς του συνεργάτες το πρωί της Παρασκευής ενόψει του τριημέρου του Πολυτεχνείου, μία μόλις μέρα μετά την σαφή προειδοποίησή του για «προβοκάτσια» που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση προκειμένου, να παραμείνει στην ατζέντα του δόγματος «νόμος και τάξη» για να υποβαθμίσει θέματα όπως το μπάχαλο στο προσφυγικό, η κυβίστηση στη Συμφωνία των Πρεσπών και οι... φρούδες ελπίδες της μεσαίας τάξης.

«Θέλουν να δημιουργήσουν την αίσθηση πως την ευθύνη για τα όποια επεισόδια που κάθε χρόνο δυστυχώς γίνονται στην επέτειο του Πολυτεχνείου την έχει το φοιτητικό κίνημα και η δημοκρατική παράταξη ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό με άλλα λόγια λέγεται προβοκάτσια, στήνουν μια προβοκατόρικη πολιτική και σε αυτή την προβοκάτσια δεν θα τσιμπήσουμε και θα πούμε πως η δημοκρατικη παράταξη είναι εδώ για να υπερασπιστεί τη νομιμότητα» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά στην ομιλία του στη Φλώρινα.

Με την παρουσία του σήμερα στην κορυφή του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει πολλαπλά μηνύματα:

- Στη νεολαία και το φοιτητικό κίνημα που έχει ξεσηκωθεί απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς, καθώς αποτελεί ένα πεδίο που ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να χάσει την πρωτοκαθεδρία του. Ενδεικτικό είναι ότι στις εκλογές πήρε 38% στη νεολαία και αποτελεί την πιο σημαντική παρακαταθήκη.

- Στο εσωτερικό του κόμματός του, ότι η μαχητική αντιπολίτευση δε μπορεί να είναι μόνο του «σαλονιού», δηλαδή μόνο στα έδρανα της Βουλής, αλλά πρέπει όλα τα στελέχη του κόμματος να εντείνουν την όσμωση με τους πολίτες, που έχει ξεκινήσει με την καμπάνια εγγραφής μελών, από τους χώρους εργασίας μέχρι τα κινήματα και το πεζοδρόμιο.

- Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι όσο νομίζει πως τα προπετάσματα καπνού μέσα από το δόγμα «νόμος και τάξη» αποτελούν προνομιακή ατζέντα της ΝΔ πλανάται πλάνην οικτρά, καθώς ο ίδιος δεν προτίθεται να αφήσει ανεκμετάλλευτο το γενικευμένο κύμα δυσαρέσκειας για τις πρακτικές των τελευταίων εβδομάδων.

- Στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντάς του ότι «οι ευγένειες και ο μήνας του μέλιτος τελείωσε». Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και οι διαψεύσεις των προσδοκιών για το φορολογικό, το ξεπούλημα της ΔΕΗ κ.α., θα πυροδοτήσουν σημαντικές αντιδράσεις σε κοινωνικό και κινηματικό επίπεδο. Επομένως, το Πολυτεχνείο είναι μόνο η αρχή.

Βίντεο: Αυγή

Keywords
Τυχαία Θέματα