Σάκης Αρναούτογλου: Μέχρι πότε θα κρατήσει ο καύσωνας

Mέχρι πότε θα διαρκέσει o καύσωνας, ανακοίνωσε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, στην ΕΡΤ.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε έως πότε θα κρατήσει ο καύσωνας, σήμερα στην ΕΡΤ και προειδοποίησε για την επερχόμενη ζέστη που έρχεται. Μάλιστα, είπε ότι «είναι ένα φαινόμενο μοναδικό» και τόνισε πως «όσο κι αν ανατρέξει κανείς στα αρχεία του προηγούμενου αιώνα, δεν βρίσκει τέτοια ζέστη στην περιοχή μας».

Επίσης, περιέγραψε ως μια «πρωτοφανείς

κατάσταση» το νέο κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα και χαρακτηρίζεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ως το χειρότερο κύμα καύσωνα της δεκαετίας στην Μεσόγειο, με υψηλές θερμοκρασίες να καταγράφονται σε όλη την χώρα.

Έτσι, ο γνωστός μετεωρολόγος είπε πως θα αρχίσει να υποχωρεί από την Τετάρτη, αλλά πρώτα στα δυτικά και τα βόρεια. Παρόλα αυτά, μόνο από τα μέσα με τέλη της επόμενης εβδομάδας θα υποχωρήσει ο καύσωνας σε όλη την χώρα.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι από την επόμενη Πέμπτη με Παρασκευή, ο καιρός όχι μόνο θα υποχωρήσει, αλλά ενδέχεται να είναι και άστατος με βροχές και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα

Μπορεί το νέο κύμα καύσωνα να ξεκινά από αύριο, αλλά σήμερα σε όλη την χώρα καταγράφηκαν υψηλές θερμοκρασίες.

Μάλιστα, μερικές περιοχές επλήγησαν από 40αρια, που σημείωσε ο καιρός.

Πιο αναλυτικά, οι περιοχές της Ελλάδας σήμερα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες:

Σπάρτη 40.7 βαθμοί ΚελσίουΛιβαδειά 39.9 βαθμοί ΚελσίουΦαλάσαρνα Χανίων 39.8 βαθμοί ΚελσίουΑρφαρά Μεσσηνίας 39.6 βαθμοί ΚελσίουΜεγαλόπολη 37.8 βαθμοί ΚελσίουΨυχικό Αθηνών 37.6 βαθμοί ΚελσίουΓαβαλού Αιτωλοακαρνανίας 37.2 βαθμοί ΚελσίουΗγουμενίτσα 35.8 βαθμοί ΚελσίουΖαχάρω Ηλείας 35.3 βαθμοί ΚελσίουΖαγορά Πηλίου 35.3 βαθμοί Κελσίου

Keywords
Τυχαία Θέματα