Ρούλα-Μάνος: Βγήκαν τα «μαχαίρια» - Νέα στοιχεία που σοκάρουν για την τραγωδία της Πάτρας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας λίγες ώρες πριν την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στον ανακριτήΛιγότερο από 48 ώρες απομένουν για να βρεθεί στον ανακριτή η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της κόρης της Τζωρτζίνας μετά από την ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε…

Εισαγγελική έρευνα για εκταφή

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, φαίνεται ότι στο τελευταίο αντίο στην κόρη της, ζήτησε να αφήσει τη συσκευή με την οποία όπως έλεγε, «έπαιζε συνεχώς όταν ζούσε» η Τζωρτζίνα, μέσα στο μνήμα. Υπενθυμίζεται ότι χθες κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας

Πατρών, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα κατά την οποία κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων σταθεροί και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Τα ευρήματα έχουν οδηγηθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., για να αναζητηθούν επικοινωνίες και περιηγήσεις της 33χρονης μητέρας στο διαδίκτυο τα επίμαχα χρονικά διαστήματα πριν και μετά τον θάνατο κάθε παιδιού.

Και άλλη θανατηφόρα ουσία στην Τζωρτζίνα;

Μπορεί να έγινε γνωστό πως βρέθηκε η ουσία της κεταμίνης στην 9χρονη αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, γίνονται έρευνες και για δεύτερη ουσία.

Χαρακτηριστικά, σε σχετικές δηλώσεις στο ΜEGA, την Παρασκευή (01/04), η Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, ανέφερε: «Γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή, αλλά πολλές φορές τα ευρήματα που έχουμε, μας δίνουν πάτημα και για δεύτερη και τρίτη ανάλυση και γ’ αυτό είχαμε πει ότι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο. Υπάρχει κάποια τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».

Από την πλευρά της, η Ελένη Ζαγγελίδου, προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, δήλωσε στο MEGA: «Πιθανότατα να έρθουν στο φως κι άλλα ευρήματα. Η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί».

Εντοπίστηκαν λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη στην Τζωρτζίνα

Πέρα από την κεταμίνη, στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στην 9χρονη Τζωρτζίνα, φαίνεται πως εντοπίστηκαν ακόμα δύο ουσίες, η λιδοκαΐνη και η πριλοκαΐνη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του ereportaz.gr, αυτές οι ουσίες έχουν μπει στο στόχαστρο και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ποσοτικός έλεγχος.

Επισημαίνεται ότι η λιδοκαΐνη είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων, που προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Ακόμα, η πριλοκαΐνη δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος.

Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Μάνος Δασκαλάκης: Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου

Την επιθυμία του να μάθει την αλήθεια για το τι συνέβη στα παιδιά του εξέφρασε μιλώντας στην εφημερίδα «Μπαμ», ο Μάνος Δασκαλάκης, πρώην σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου και πατέρας των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα μέσα σε διάστημα τριών χρόνων.

Ο Μάνος Δασκαλάκης έχει έρθει στην Αθήνα, ώστε να λάβει τη δικογραφία που αφορά την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών του και εμφανίστηκε στα γραφεία της εν λόγω εφημερίδας, τονίζοντας ότι δεν κρύβεται και δεν έχει εξαφανιστεί. «Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Δεν έχω να κρύψω κάτι. Δεν είμαι εξαφανισμένος από πουθενά. Εχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα φτάσω και θα μάθω κάτι τέτοιο. Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια. Δεν έχω κανέναν άλλο λόγο. Ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και ποτέ δεν έχω να κρύψω κάτι. Ελεγα σε κάθε θάνατο μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Εάν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα. Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα πως θα φτάσει αυτή η στιγμή».

«Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Ακόμα και τώρα θα πω ότι θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά» καταλήγει.

Στο κάδρο και ο θάνατος της Μαλένας

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων από πλευράς του, μίλησε και για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας.

«Η υπόθεση πολύ καλά δεμένη», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο έμπειρος ιατροδικαστής.

Όπως είπε ο ιατροδικαστής, η 33χρονη περιέγραψε μέσα από τις συνεντεύξεις της και τα όσα έλεγε στους γιατρούς την κάθε στιγμή του θανάτου των παιδιών. Οι περιγραφές της διαφοροποιούνται κάπως στην Τζωρτζίνα, καθώς ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο κ. Λέων τόνισε ότι αναμφίβολα η κεταμίνη ήταν ξεκάθαρα η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Προσέθεσε, δε, ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν και τα ευρήματα των άλλων δύο θανάτων, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν όλα», επεσήμανε.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι στο πρώτο παιδί, τη Μαλένα, μπορεί οι τοξικολογικές εξετάσεις να μην έδειξαν κάτι, όμως υπάρχει επιβεβαιωμένος μηχανισμός θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι στα παιδιά δεν βρέθηκαν ούτε παθολογικά ούτε γενετικά αίτια για τον θάνατό τους.

Για το δεύτερο παιδί ανέφερε ότι πρέπει να ερευνηθεί και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς φέρεται να ήταν εκεί την ώρα του θανάτου.

Σημαντικό στοιχείο αποτελούν τα πανάκια που βρέθηκαν και στο μωρό και στην 3,5 ετών Μαλένα.

Ο κ. Λέων εξήγησε πως για να βρεθεί αίμα πάνω στο πανάκι, σημαίνει ότι ήταν εντός της στοματικής κοιλότητας.

Τέλος, είπε ότι αναμένεται να έρθουν κι άλλα στοιχεία στο φως τόσο για τα άλλα δύο παιδιά όσο και για την Τζωρτζίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρούλα-Μάνος, Βγήκαν, Πάτρας,roula-manos, vgikan, patras