Ρούλα Πισπιρίγκου: Προτίθεται να κάνει τεστ ανίχνευσης ψεύδους

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έβαλε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδουςΗ Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα. Όπως μετέδωσε ο Alpha, η Ρούλα Πισπιρίγκου έβαλε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους για να φανεί…

Και άλλη θανατηφόρα ουσία στην Τζωρτζίνα;

Μπορεί να έγινε γνωστό πως βρέθηκε

η ουσία της κεταμίνης στην 9χρονη αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, γίνονται έρευνες και για δεύτερη ουσία.

Χαρακτηριστικά, σε σχετικές δηλώσεις στο ΜEGA, την Παρασκευή (01/04), η Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, ανέφερε: «Γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή, αλλά πολλές φορές τα ευρήματα που έχουμε, μας δίνουν πάτημα και για δεύτερη και τρίτη ανάλυση και γ’ αυτό είχαμε πει ότι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο. Υπάρχει κάποια τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».

Από την πλευρά της, η Ελένη Ζαγγελίδου, προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, δήλωσε στο MEGA: «Πιθανότατα να έρθουν στο φως κι άλλα ευρήματα. Η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί».

Εντοπίστηκαν λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη στην Τζωρτζίνα

Πέρα από την κεταμίνη, στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στην 9χρονη Τζωρτζίνα, φαίνεται πως εντοπίστηκαν ακόμα δύο ουσίες, η λιδοκαΐνη και η πριλοκαΐνη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του ereportaz.gr, αυτές οι ουσίες έχουν μπει στο στόχαστρο και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ποσοτικός έλεγχος.

Επισημαίνεται ότι η λιδοκαΐνη είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων, που προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Ακόμα, η πριλοκαΐνη δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος.

Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρούλα Πισπιρίγκου, Ζήτησε,roula pispirigkou, zitise