Ρεμντεσιβίρη: Βήματα για χορήση σε εισπνεόμενα διαλύμματα

Η ρεμντεσιβίρη στις ΗΠΑ αναμένεται να χορηγείται στους ασθενείς με κορονοϊό σε εισπνεόμενα διαλύμματα, ανακοίνωσε η παραγωγός εταιρεία Gilead.

Η ρεμντεσιβίρη ενδέχεται να χροηγείται σε άτομα που νοσούν με κορονοϊό σε εισπνεόμενα διαλύμματα ή σε άλλες εύκολες στη χορήγηση μορφές, ανακοίνωσε η παραγωγός εταιρεία στις ΗΠΑ

Gilead.

Παράλληλα, η φαρμακοβιομηχανία Gilead Sciences Inc αναπτύσσει νέες φαρμακομορφές για ευκολότερη λήψη της ρεμντεσιβίρης.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως μελετά τρόπους για να χρησιμοποιήσει τη ρεμντεσιβίρη νωρίτερα κατά τη διάρκεια της νόσου, μέσα κι από εναλλακτικά σκευάσματα.

Ταυτόχρονα, επιδιώκει να αναπτύξει την αντιμετώπιση του ιού σε πρώιμο στάδιο, καθώς άλλα αντιικά σκευάσματα, όπως το χάπι Tamiflu για τη γρίπη, λειτουργούν καλύτερα όταν χορηγούνται το συντομότερο δυνατό μετά την προσβολή κάποιου.

Εξάλλου, η εταιρεία έχει επισημάνει πως διερευνά μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη μίας υποδόριας ένεσης του σκευάσματος της ρεμντεσιβίρης, καθώς και φαρμακομορφές ξηρής σκόνης για εισπνοές.

Επίσης, υπογραμμίζει πως το φάρμακο δεν μπορεί να χορηγηθεί ως χάπι επειδή έχει τέτοια χημική σύσταση που θα μπορούσε να επηρεάσει το ήπαρ και η ενδοφλέβια σύνθεσή του (IV) χορηγείται μόνο στα νοσοκομεία.

Παρόλα αυτά, μελετά βραχυπρόθεσμα, πως μπορεί να αραιωθεί η υπάρχουσα IV σύνθεση της προς χρήση ρεμντεσιβίρης με έναν νεφελοποιητή - μια συσκευή χορήγησης φαρμάκων που χρησιμοποιείται για τη χρήση του με τη μορφή εισπνεόμενου εκνεφώματος.

Η ιδέα είναι ότι ένας νεφελοποιητής θα καθιστούσε τη ρεμντεσιβίρη πιο άμεσα διαθέσιμη στους ιστούς των άνω αεραγωγών και στους πνεύμονες, τους οποίους όπως είναι γνωστό προσβάλλει ο κορονοϊός. Επίσης θα επέτρεπε την έγκαιρη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό που δεν έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο.

«Οι άνθρωποι προσβλέπουν σε μια εισπνεόμενη εκδοχή έγκαιρα» , όμως η ανάπτυξή της ακομη βρίσκεται στα πολύ πρώιμα στάδια, δήλωσε ο αναλυτής της Jefferies Μάικλ Γι,προσθέτοντας ότι η ζήτηση μπορεί να είναι περιορισμένη καθώς πολλοί άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό χρειάζονται ελάχιστη θεραπεία.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα