Ραγδαίες εξελίξεις με την ελληνική Astra Airlines

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην αεροπορική εταιρεία Astra Airlines με ορατό, πλέον, το ενδεχόμενο για αρνητικές εξελίξεις, παρά τις προσπάθειες που φέρεται να καταβάλλει η διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

Συγκεκριμένα, προσπάθεια να εντάξει στη μετοχική της βάση νέο μέτοχο καταβάλλει η διοίκηση της Astra Airlines,

που παραμένει ανενεργή τις τελευταίες ημέρες λόγω των χαμηλών ταμειακών αποθεματικών της.

Μιλώντας στη «Ναυτεμπορική», η διοίκηση της εταιρείας έκανε λόγο για «δυνατό παίκτη», με τον οποίον προσπαθεί να κλείσει συμφωνία και που θα την ενισχύσει οικονομικά, ενώ δήλωσε επίσης ότι ευελπιστεί να είναι σε θέση να κάνει σχετικές ανακοινώσεις.

Η βάση της Astra Airlines βρίσκεται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους και ο στόλος της αριθμεί τέσσερα αεροσκάφη, με τα οποία εκτελεί απευθείας πτήσεις από (και προς) Θεσσαλονίκη προς Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Ηράκλειο και Κω και από Αθήνα προς Χίο, Κοζάνη, Καστοριά και Ικαρία.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και δεν περιορίζονται στην ακύρωση προγραμματισμένων πτήσεων της Astra Airlines τις προηγούμενες μέρες.

Πηγές που συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία των αεροπορικών εταιρειών στη χώρα μας, παρακολουθούν στενά την υπόθεση και αναμένουν εξελίξεις ακόμα και εντός της ημέρας. Ό

Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με δρομολόγια της Astra Airlines που ακυρώθηκαν θα ενημερωθούν μέχρι την Παρασκευή (15/11) για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την αποζημίωσή τους.

Οι άγονες γραμμές που απέσπασε η Astra τα τελευταία χρόνια της πρόσφεραν επιβατική κίνηση και όχι αμελητέα έσοδα από επιδοτήσεις. Το 2016 ανέλαβε μέσω διαγωνισμού την πραγματοποίηση δρομολογίων στις γραμμές Αθήνα-Κάλυμνος-Αθήνα και Θεσ/νίκη-Λήμνος-Ικαρία-Θεσ/νίκη. Η σχετική σύμβαση ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο του 2020 με προβλεπόμενο μέγιστο οικονομικό αντιστάθμισμα 1,4 εκατ. ευρώ για την πρώτη γραμμή και 2,1 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη.

Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 η Astra εισέπραττε επιπλέον 660.000 ευρώ το χρόνο για το δρομολόγιο Αθήνα-Κοζάνη-Καστοριά-Αθήνα. Στο νέο διαγωνισμό που έγινε για τη συγκεκριμένη γραμμή η Astra αναδείχθηκε μειοδότρια με αποτέλεσμα να αναλάβει εκ νέου το δρομολόγιο μέχρι το 2022 έναντι οικονομικού αντισταθμίσματος 2,7 εκατ. Ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα