Πρόστιμα σε όσους δε τηρούν το μέτρο της χρήσης μάσκας

Οι παραβάτες του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε κλειστούς χώρους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου.

Την επιβολή προστίμου σε όσους δεν τηρούν το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους ανακοίνωσε ο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, 'Ακης Σκέρτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης.

«Όπου (σ.σ. η χρήση μάσκας) είναι υποχρεωτική, ναι», απάντησε ο ίδιος σε σχχετικό ερώτημα. «Θεωρούμε ότι εκεί η κοινωνική συνείδηση, ο αυτοέλεγχος

του κάθε πολίτη θα οδηγήσουν σε συμμόρφωση. Πρόκειται άλλωστε για την υγεία του καθενός, και για την υγεία του κοινωνικού συνόλου», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας από εργαζομένους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή καθώς και από εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, σύμφωνα με το «σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών των μέτρων» που εξέδωσε η κυβέρνηση (δείτε εδώ το φυλλάδιο).

Εξάλλου, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό των ΜΜΜ, στη διάρκεια της αποψινής συνέντευξης τύπου όπου εξειδικεύθηκε το πλαίσιο για την «επόμενη ημέρα». Ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου στα ΜΜΜ θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον, σύμφωνα με τον ίδιο.

Μέχρι ώρας, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό ποιο είναι το ύψος του προστίμου ή περισσότερες λεπτομέρειες για το μέτρο που θα ισχύσει από την πορσεχή Δευτέρα, επομένως αναμένονται διευκρινίσεις.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πότε τελειώνει το SMS στο 13033 για μετακινήσεις, οι κωδικοί σήμερα και η έξοδος

Κορονοϊός: Τα νέα συμπτώματα - Ποιοι και πότε μπορεί να μεταδώσουν τον ιό

Το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Keywords
Τυχαία Θέματα