Ν. Παπαθανάσης: Σε επτά στάδια θα γίνει το άνοιγμα της αγοράς - Αλλάζει το ωράριο των καταστημάτων λιανικής πώλησης

Σε επτά στάδια θα γίνει το άνοιγμα της αγοράς, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης εξειδικεύοντας τα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας. Το πρόγραμμα για την επαναλειτουργία της αγοράς θα κλιμακώνεται ανά εβδομάδα και θα αξιολογείται ανά εικοσιτετράωρο και επανέρχονται σταδιακά 68.528 εργαζόμενοι.

Το πρώτο στάδιο αρχίζει στις 4 Μαΐου με το άνοιγμα συγκεκριμένων καταστημάτων. ‪Θα λειτουργήσουν ορισμένα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών όπως βιβλιοπωλεία, ΚΤΕΟ,

καταστήματα αθλητικού εξοπλισμού, αγορές καταναλωτών, ανθοπωλεία, καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και τα κομμωτήρια, τα τελευταία θα λειτουργούν με ραντεβού ενώ απελευθερώνεται η μετακίνηση των παραγωγών από περιφέρεια σε περιφέρεια για την πώληση προϊόντων σε λαϊκές αγορές.

Το 2ο στάδιο έχει αφετηρία στις 11 Μαϊου, οπότε και θα λειτουργήσει πλήρως το λιανεμπόριο.

Στο 3ο στάδιο στις 18 Μαϊου θα λειτουργήσουν τα πάρκα και οι κήποι, οι αρχαιολογικοί χώροι και ο ΟΠΑΠ-τυχερά παιχνίδια, σε όλες τις περιπτώσεις υπό περιορισμούς.

Στο 4ο στάδιο, από 1η Ιουνίου. επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα ‪με έναν πελάτη ανα 20 τ.μ. (δεν θα λειτουργούν οι χώροι εστίασης εντός αυτών), με χρήση μάσκας. Επίσης, τα εστιατόρια και οι καφετέριες, μόνο σε εξωτερκούς χώρους, επίσης υπό περιορισμούς‪ (ελάχιστη απόσταση των τραπεζιών τα 2 μέτρα με 4 άτομα σε κάθε τραπέζι όπως και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας).

Σε 5ο στάδιο επαναλειτουργούν εντός Ιουνίου οι θερινοί κινηματογράφοι με απόσταση μεταξύ των σειρών καθισμάτων και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Σε 6ο στάδιο, μέσα στον Ιούνιο, θα ανοίξουν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι εξωτερικοί παιδότοποι.

Σε 7ο στάδιο, εντός Ιουνίου, θα λειτουργήσουν και σε εσωτερικούς χώρους εστιατόρια και καφετέριες, καταλύμματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως θα ελέγχεται η αυστηρή τήρηση των κανόνων που ορίζονται για τη σταδιακή επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα.

Νέα ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα