Πουλιά στον αέρα: Η κωμωδία του Ζορζ Φεϊντό στα σινεμά από τις 25 Ιουνίου

Μια από τις αγαπημένες κωμωδίες του ελληνικού κοινού, τα «Πουλιά στον αέρα» του Ζορζ Φεϊντό, έγινε κινηματογραφική ταινία από τον Ζαλίλ Λεσπέρ και θα κάνει πρεμιερα στα θερινά σινεμά την τελευταία εβδομάδα Ιουνίου.  

Ο Ζορζ Φεϊντό, ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας που ανανέωσε το γαλλικό μπουλβάρ, στον οποίον οφείλουμε επιτυχίες όπως ο «Ράφτης κυριών» και οι «Κυρίες του Μαξίμ», συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο αγαπημένους του ελληνικού κοινού, όπως αποδεικνύεται από τον

εντυπωσιακό αριθμό έργων του που ανεβαίνουν κάθε χρόνο στις αθηναϊκές θεατρικές σκηνές. 

Τα «Πουλιά στον αέρα» (γαλλικός τίτλος «Le Dindon») παρουσιάστηκαν για τελευταία φορά τη σεζόν 2018 -2019 στο θέατρο Αλίκη από ένα θίασο πρωταγωνιστών (Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θεοδώρα Τζήμου, Ιωάννης Παπαζήσης κ.ά.) σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.

Στην κινηματογραφική μεταφορά του, το έργο του Φεϊντό, διαδραματίζεται στο Παρίσι της δεκαετίας του ’60 όπου τα νέα σεξουαλικά ήθη προσκρούουν στη κατεστημένη κοινωνική υποκρισία.

Η υπόθεση:
Ο κατεργάρης κύριος Ποντινιάκ ερωτεύεται μια όμορφη νεαρή γυναίκα. Αυτό που δεν είχε προβλέψει είναι το ότι η γυναίκα αυτή δεν είναι άλλη από τη Βικτουάρ, δηλαδή η σύζυγος του στενού του φίλου, Βατλέν. Και ακόμη κι αν ο Βατλέν το πάρει καλά, η ίδια η Βικτουάρ αποδεικνύεται δύσκολη περίπτωση. Κι όλα αυτά πριν μπουν στο παιχνίδι ο Ρεντιόπ, επίσης ερωτευμένος με τη Βικτουάρ, και η Σούζι, παλιά σύντροφος του Βατλέν που μοιάζει να έχει επιστρέψει έτοιμη για όλα…. Το παιχνίδι, οι παρεξηγήσεις και οι ανατροπές μόλις ξεκίνησαν!

Η ταυτότητα της ταινίας:
Σκηνοθεσία: Zαλίλ Λεσπέρ
Σενάριο: Γκιγιόμ Γκαλιέν, Ζαλίλ Λεσπέρ, Φαντέτ Ντρουάρ
Παίζουν: Ντάνι Μπουν, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Αλίς Πολ, Αμέν Σιλά, Λορ Καλαμί, Καμίγ Λελούς 

25 Ιουνίου στους κινηματογράφους από τη Rosebud.21

{https://youtu.be/yonz65xRKJs}

Keywords
Τυχαία Θέματα