Πόσα τεστ έγιναν σήμερα Σάββατο

Περισσότερα από 58.000 τεστ για κορονοϊό διενεργήθηκαν τις τελευταίες ώρες στη χώρα, οδηγώντας σε αύξηση των κρουσμάτων αλλά και μείωση της θετικότητας. Συνεχίζεται η μείωση των διασωληνωμένων ασθενών.

2.461 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, μετά τη διενέργεια 58.949 τεστ, εκ των οποίων τα 17.884 ήταν μοριακά (PCR) και τα 41.065 rapid.

 Έως 07 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 3.224.254 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 78.550 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 07 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 135 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 22.011 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 418 θετικά (1,9%)

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τα νέα κρούσματα σήμερα 8/5. 

Δείτε ΕΔΩ πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα σήμερα 8/5, όλες οι περιοχές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα συνολικά ενεργά κρούσματα είναι λιγότερα από 20.000, ωστόσο, σε Αττική, Θεσσαλία και Κεντρική-Δυτική Μακεδονία υπάρχει έντονη ανησυχία.

Όπως σημείωσε ο Βάνα Παπαευγγέλου «το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει μία πτωτική πορεία σε όλες σχεδόν τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, ενώ ο συνολικός αριθμός των γνωστών ενεργών κρουσμάτων έπεσε κάτω από τις 20.000 ενεργά κρούσματα για πρώτη φορά μετά από 2 μήνες.

Σημαντικό αριθμό ενεργών κρουσμάτων έχουμε στην Αττική, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Ακόμα βέβαια δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις που είναι πιθανόν να είχαμε λόγω του Πάσχα».
Κατά την καθηγήτρια αναμένουμε, εκτός των άλλων και τοπικές επιδημίες και «ήδη έχουμε κάποιες τέτοιες ενδείξεις, καθώς τόσο οι μετακινήσεις κάποιων από τις μεγάλες πόλεις σε περιοχές με μικρό επιδημιολογικό φορτίο, όσο και οι οικογενειακές και φιλικές συναθροίσεις που όλοι απολαύσαμε αυτές τις μέρες, ενδέχεται να έχουν αυξήσει τη διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Τι συμβαίνει όμως με τα νέα κρούσματα. Τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε ανθρώπους 20 με 60 ετών, που εμφανίζουν μεγάλη κινητικότητα, ενώ μόνο πολύ πρόσφατα ξεκίνησαν να εμβολιάζονται οι συνάνθρωποί μας που είναι μεταξύ 30 και 60 ετών.

«Ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα Νοσοκομεία της επικράτειας εμφανίζει σταθερά πτωτική πορεία για τέταρτη εβδομάδα, με το μέσο όρο του εφταημέρου να είναι στις 391 νέες εισαγωγές τη μέρα. Για πρώτη φορά τη Μεγάλη Εβδομάδα, είδαμε τον αριθμό των νέων εισαγωγών να είναι μικρότερος από τον αριθμό των ασθενών που εξέρχονται και πηγαίνουν σπίτι τους. Παρόλα αυτά, ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών στην επικράτεια συνεχίζει να είναι υψηλός και ανέρχεται ακόμα στους 4.900 ασθενείς» συμπλήρωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

ΤΕΣΤPCR ΤΕΣΤRAPID ΤΕΣΤΕΟΔΥΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα