Πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα, το σούβλισμα και οι εκκλησίες

Το φετινό Πάσχα δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα. Από τη λειτουργία των εκκλησιών μέχρι και το σούβλισμα του αρνιού, τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται νέες ανακοινώσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε σήμερα πως οι ανακοινώσεις για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω κορονοϊού θα γίνουν πριν από τις 27 Απριλίου, ενώ ο Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Είναι βέβαιο πως το φετινό

Πάσχα δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα. Από τη λειτουργία των εκκλησιών μέχρι και το σούβλισμα του αρνιού, τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Προς το παρόν, θεωρείται βέβαιο πως από την Κυριακή του Πάσχα δεν θα απουσιάσουν οι έλεγχοι για το σούβλισμα.

«Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε σε εκκλησίες. Εάν όμως κάποιοι αρνούνται να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών τότε η επιλογή είναι μονόδρομος. Περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα», είχε τονίσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Το σούβλισμα του αρνιού είναι αφορμή για να υπάρξει μία παρέα, μια συνάθροιση. Ξέρουμε όλοι τι γίνεται στις γειτονιές και τις πυλωτές των πολυκατοικιών. Αυτό που πρέπει να αποτρέψουμε είναι η συνάθροιση», είχε δηλώσει σχετικά ο κ. Πέτσας, επαναλαμβάνοντας ότι φέτος το Πάσχα δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα σουβλίσουμε τα αρνιά στις αυλές μας και δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας.

«Έχουμε την πίστη μέσα μας. Θα γιορτάσουμε και του χρόνου και την επόμενη χρονιά αρκεί να έχουμε κοντά μας τους αγαπημένους ανθρώπους μας. Ας σουβλίσουμε, λοιπόν, τον κορονοϊό φέτος μένοντας στο σπίτι και παίρνοντας τα μέτρα προστασίας», είχε συμπληρώσει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις εκκλησίες, ο κ. Χαρδαλιάς έχει σημειώσει επανειλημμένα ότι κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας όλες οι εκκλησίες και όλοι οι χώροι λατρείας για όλα τα δόγματα θα είναι κλειστά. Αυτό αφορά τους πάντες, είχε υπογραμμίσει.

Προ ημερών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έκανε δεκτή την πρόταση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, οι εκκλησίες να είναι κλειστές για τους πιστούς κατά την περίοδο του Πάσχα.

Η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε πως «κατανοεί την αγωνία της πολιτείας αυτή την περίοδο» και προέτρεψε τους πολίτες να ακούν τις υποδείξεις των επιστημόνων και να μένουν στο σπίτι.

Επισήμανε πως τα μέλη της εκκλησίας θα απέχουν από τη Θεία Λειτουργία το προσεχές διάστημα, που περιλαμβάνει τις ακολουθίες του Πάσχα, που θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται από το σπίτι τους.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα