Κυριακή του Πάσχα: Προς καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, τα δύο σενάρια

Πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα μέτρα που θα εφαρμόσει για την κυκλοφορία την Κυριακή του Πάσχα. Η καθολική απαγόρευση θεωρείται πιθανή, με τα σενάρια περί αυστηρότητας των μέτρων να είναι δύο

Εντός της Μεγάλης Πέμπτης, το αργότερο μέχρι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευή, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει έκτακτα μέτρα για την κυκλοφορία των πολιτών την Κυριακή του Πάσχα,

που ωστόσο ενδέχεται να αρχίσουν να ισχύουν από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτο.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτων, ακόμα και ΜΜΜ και ταξί, είναι ανοιχτό, κάτι που δεν διέψευσε ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, δήλωσε πως μέχρι το απόγευμα της Μ. Παρασκευής θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας την Κυριακή του Πάσχα. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, θα είναι «κατά πάσα πιθανότητα πάρα πολύ αυστηρές για όλους τους πολίτες» με «μηδενικές μετακινήσεις» την ημέρα του Πάσχα.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, όλοι οι αστυνομικοί θα βρίσκονται την Κυριακή στους δρόμους και στις γειτονιές σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι συναθροίσεις σε πυλωτές, ταράτσες και χωράφια από ομάδες ατόμων οι οποίοι θα επιχειρήσουν να στήσουν σούβλες και γλέντια. Και δεν θα περιορίζονται σε συστάσεις προς τους παραβάτες, αλλά θα επιβάλουν και πρόστιμα τα οποία δεν αποκλείεται να αυστηροποιηθούν σε σχέση με τα όσα ισχύουν σήμερα.

Μέχρι αυτήν την ώρα, δύο φέρονται να είναι τα κυριότερα σενάρια που εξετάζουν στην κυβέρνηση: Το πρώτο αφορά στο καθολικό χειρόφρενο στη χώρα. Δηλαδή, να μην κυκλοφορούν ούτε ταξί ούτε μέσα μαζικής μεταφοράς. Το δεύτερο προβλέπει να μην επιτραπεί η κυκλοφορία μόνο στα Ι.Χ.

Όσον αφορά στη διάρκεια της καθολικής απαγόρευσης στις μετακινήσεις, γίνεται λόγος ακόμα και για έναρξη του μέτρου το βράδυ του Μ. Σαββάτου, αμέσως μετά τη λήξη λειτουργίας των καταστημάτων και για λήξη τα μεσάνυχτα της Κυριακής του Πάσχα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα