Πως να καθαρίσετε σωστά το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας

Η πανδημία του Covid-19 έκανε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη της απολύμανσης του πληκτρολογίου του υπολογιστή μας σε τακτικά διαστήματα.

Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, είτε πρόκειται για οικιακό υπολογιστή, είτε για το laptop που χρησιμοποιείτε καθημερινά, είτε -ακόμα πιο σημαντικό- για υπολογιστή εγκατεστημένο σε χώρο εργασίας, είναι εστία μικροβίων που κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας. Και αυτό χωρίς να υπολογίσουμε το πόσο αντιαισθητικό είναι ένα πληκτρολόγιο στο οποίο συνυπάρχουν «αρμονικά» υπολείμματα τροφών, καφές

και αναψυκτικά που κολλάνε στα χέρια.

Για να καθαρίσουμε το πληκτρολόγιο αποτελεσματικά τα βήματα είναι απλά:
• Αναποδογυρίζουμε το πληκτρολόγιο και το τινάζουμε καλά για να φύγουν ψίχουλα και ό,τι άλλο έχει βρει καταφύγιο ανάμεσα στα πλήκτρα.
• Παίρνουμε μια γόμα για τοίχους -το λευκό σφουγγαράκι που σβήνει λεκέδες και βρίσκεται στα ράφια των σουπερμάρκετ μαζί με τα υπόλοιπα καθαριστικά προϊόντα-, τη βρέχουμε και την στραγγίζουμε ώστε να μην αφήνει νερά. Με απαλές κινήσεις τρίβουμε με το σφουγγαράκι όλα τα «ύποπτα» σημεία.

Προσοχή! Δεν χρησιμοποιούμε σφουγγαράκια που έχουν σύρμα γιατί θα σβήσουν τα σύμβολα στα πλήκτρα ούτε συσκευές πεπιεσμένου αέρα οι οποίες σπρώχνουν τη βρώμα στο εσωτερικό του υπολογιστή.

• Στη συνέχεια βρέχουμει λίγο βαμβάκι ή μια μπατονέτα με ισοπροπυλική αλκοόλη -υπάρχει στα φαρμακεία- και περνάμε την επιφάνεια του πληκτρολογίου, επιμένοντας στα σημεία ανάμεσα στα πλήκτρα.
Αποφεύγουμε απολυμαντικά που είναι πιο ισχυρά -το μόνο που θα πετύχουμε είναι να κάνουμε ζημιά- και τις λοσιόν ή τα μαντηλάκια που ενδεχομένως περιέχουν λιπαρές ουσίες.

Και μερικές αναγκαίες προφυλάξεις:
• Φροντίζουμε να σώσουμε όλα τα απαραίτητα αρχεία που έχουμε στον υπολογιστή μας πριν αρχίσουμε.
• Κλείνουμε τον υπολογιστή μας και βεβαιωνόμαστε ότι δεν έχουμε συνδεδεμένες περιφερειακές συσκευές.

Keywords
Τυχαία Θέματα