«Πόλεμος» για την «παρέμβαση» στη Δικαιοσύνη: «Παρεξήγηση» λέει ο Σαλμάς, αποπομπή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Το κεφάλι του Μάριου Σαλμά επί πίνακι συνεχίζει να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραδοχή του βουλευτή της ΝΔ πως όντως τηλεφώνησε στον δικαστικό λειτουργό ζητώντας του επίσπευση διαδικασιών για εκκρεμή υπόθεσή του, όπως κατήγγειλε επίσημα με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

 

Από το ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «κυνική ομολογία πως όντως παρενέβη στο έργο της Δικαιοσύνης για εκκρεμή υπόθεσή του», τονίζοντας

πως αυτή «εκθέτει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Χαρακτηρίζουν δε τα όσα απάντησε ο ίδιος ο κ. Σαλμάς με ανακοίνωσή του «αστείες δικαιολογίες», καλώντας δικαστές και πολίτες να τις κρίνουν οι ίδιοι. «Κατά πόσο μπορεί δηλαδή ένας πολίτης να απαιτεί κάτι «σε έντονο ύφος» από έναν δικαστή ή εισαγγελέα για εκκρεμή υπόθεσή του».

Προσθέτουν ωστόσο πως «είναι αποκαλυπτικές και των προθέσεων και της καθεστωτικής νοοτροπίας που έχει η σημερινή κυβέρνηση και η ΝΔ»

«Αυτό που δεν είναι καθόλου αστείο, είναι η αμήχανη σιωπή του κ. Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός δε μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα για την ωμή παρέμβαση βουλευτή του στη Δικαιοσύνη. Οφείλει τώρα να τον αποπέμψει χωρίς υπεκφυγές» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει λόγο για «επιστροφή στην κανονικότητα της Δεξιάς, αυτή της αυθαιρεσίας και των ωμών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη», ενώ έκανε λόγο για περίσσιο θράσος που μετά την προσπάθεια της ΝΔ να παρουσιάσει το σκάνδαλο Novartis όχι ως σκάνδαλο αλλά ως σκευωρία, πλέον επιβεβαιώνει ποια είναι η αντίληψή της για τη διάκριση των εξουσιών».

Σαλμάς: Ακατανόητη παρεξήγηση

«Έκπληξη» και «αγανάκτηση» εκφράζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς σε επίσημη τοποθέτησή του για την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την οποία καταγγέλλεται παρέμβασή του.

Παράλληλα, ο κ. Σαλμάς κάνει λόγο για «ακατανόητη παρεξήγηση» και εξηγεί πως «Η τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον κ. Σεβαστίδη αφορούσε στην ενημέρωσή μου για την πορεία της μηνύσεώς μου, που υπέβαλα κατά του κ. Νικόλαου Μανιαδάκη στις 5 Φεβρουαρίου του 2019, με την ιδιότητα του διαδίκου και όχι αυτή του πολιτικού».

«Δεν διανοήθηκα να κάνω ουδέποτε παρέμβαση ούτε όταν ήμουν ύποπτος για τέλεση απαξιωτικών πράξεων, πόσο μάλλον τώρα ως μηνυτής;! Ειλικρινά λυπάμαι που ο κ. Σεβαστίδης παρερμήνευσε την άσκηση ενός απόλυτα νόμιμου δικαιώματός μου ως παρέμβαση, με αποτέλεσμα να με στοχοποιήσει στην κοινή γνώμη δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις για το ήθος μου και την ακεραιότητά μου», προσθέτει.

Σε σχέση με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητά την αποπομπή του ο κ. Σαλμάς αναφέρει πως «-υποθέτω ότι δεν μιλάει με την δικαιοσύνη ανεπίσημα- όπου καταδικάζει την άσκηση ενός νόμιμου δικαιώματός μου ως διάδικος, χρειάζεται μεγάλο θράσος όταν οι Υπουργοί του πήγαιναν νύχτα στο Άρειο Πάγο και καταγγέλθηκαν από εισαγγελείς για ωμές παρεμβάσεις».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της το πρωί του Σαββάτου κατήγγειλε τηλεφωνική παρέμβαση του του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Μάριου Σαλμά σε δικαστή για να επισπευτεί δικαστική υπόθεση που τον αφορά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν ο κ. Σεβαστίδης τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, ο κ. Σαλμάς απάντησε σε έντονο ύφος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: Καταγγέλθηκε από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσής Δικαστών και Εισαγγελέων, κ. Χαράλαμπο Σεβαστίδη, Πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, χθες και ώρα 10.30’π.μ. με τηλεφωνική παρέμβασή του στο υπηρεσιακό τηλέφωνο κατά την ώρα της διάσκεψης του Τμήματος, ζήτησε από τον συνάδελφο, την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά.
Παράλληλα, η ΕΔΕ καταγγέλλει πως ανάλογη παρέμβαση έγινε από τον κ. Σαλμά και σε εισαγγελέα και επισημαίνει πως το συμβάν με τον κ. Σαβαστίδη έχει κοινοποιηθεί ήδη στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου .

Keywords
Τυχαία Θέματα