Πίθηκοι έκλεψαν δείγμα αίματος ασθενών με κορονοϊό

Πίθηκοι στην Ινδία έκλεψαν από έναν επιστήμονα δείγματα αίματος ασθενών που νοσούν από κορονοϊό.

Στην Ινδία μια αγέλη πιθήκων έκλεψε δείγμα με αίμα ασθενών που νοσούν με κορονοϊό, καταγγέλει ένας επιστήμονας, ο οποίος είναι το θύμα της επίθεσης.

Πιο αναλυτικά οι αρχές της χώρας αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ένας τεχνικός εργαστηρίου περπατούσε στην πανεπιστημιούπολη κρατικής ιατρικής σχολής στο Μεερούτ, 460 χλμ βορείως της πόλης Λούκνοου, πρωτεύουσας του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές.

Τότε,

οι πίθηκοι τον εντόπισαν στο δρόμο, του όρμηξαν και τον λήστεψαν. Μάλιστα, ο Δρ. Σ.Κ. Γκαργκ, ανώτερο στέλεχος της σχολής, αναφέρει πως «οι πίθηκοι άρπαξαν και κατόπιν διέφυγαν με τα δείγματα αίματος τεσσάρων ασθενών της COVID-19 που υποβάλλονται σε θεραπεία ... είχε χρειαστεί να πάρουμε ξανά δείγματα αίματός τους».

Παρόλα αυτά, οι αστυνομικές αρχές της Ινδίας αναφέρουν πως δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι πίθηκοι έχουν χύσει τα δείγματα αίματος. Οι άνθρωποι όμως που ζουν κοντά στην καταπράσινη πανεπιστημιούπολη φοβούνται για πιθανή, περαιτέρω, εξάπλωση του ιού σε περίπτωση που οι πίθηκοι έχουν μεταφέρει τα δείγματα σε κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, ο Γκαργκ δήλωσε ότι δεν έχει διαπιστωθεί, εάν οι πίθηκοι μπορούν να προσβληθούν από τον κορονοϊό, όταν έρθουν σε επαφή με μολυσμένο αίμα.

Επιπλέον, οι πίθηκοι ζουν όλο και πιο κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς στην Ινδία και προκαλούν μεγάλες αναταραχές, καθώς επιτίθενται ακόμη και σε ανθρώπους. Οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι η καταστροφή του φυσικού οικοτόπου τους είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τα ζώα μετακινούνται προς τις αστικές περιοχές αναζητώντας τροφή.

Επίσης, η Ινδία καταμετρά 165.799 κρούσματα κορονοϊού και 4.706 θανάτους.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα