Παραμένει διχασμένο το ΠΑΓΝΗ με φόντο τη δωρεά

15:41 29/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξακολουθεί να μένει αγεφύρωτο το χάσμα ανάμεσα στην διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και την καρδιολογική κλινική με σημείο τριβής τα 8 κρεβάτια ΜΕΘ που χρηματοδοτεί το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και τη διαφωνία ως προς τη χωροθέτησή του.

Την έντονη αντίθεσή τους στη “φημολογούμενη” όπως την χαρακτηρίζουν αποδυνάμωση της καρδιολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου εκφράζουν με ψήφισμά τους 15 φορείς του Ηρακλείου που σχετίζονται με τον τουρισμό και το εμπόριο. Στο ψήφισμά τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Συμφωνούμε στην ανάπτυξη

νέων κλινών ΜΕΘ αλλά σε καμία περίπτωση εις βάρος μιας κλινικής η οποία αποτελεί πρότυπο στην Ελλάδα και χαίρει διεθνούς εκτίμησης. Μιας κλινικής η οποία έχει σώσει χιλιάδες Κρήτες αλλά και ξένους επισκέπτες. Μιας κλινικής που είναι επιβεβλημένη η ανάπτυξή της και όχι η συρρίκνωσή της».

Στο μεταξύ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ηρακλείου, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, εξήγησε ότι προϋπόθεση για την αποδοχή της δωρεάς είναι η χρήση του υπάρχοντος κτιρίου και ότι η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου έκρινε ότι πρέπει να στεγαστεί στη μονάδα εμφραγμάτων. 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα