Πέτσας για εστίαση: Περισσότερος χώρος και χαμηλότερα δημοτικά τέλη

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με την άρση των περιοριστικών μέτρων. Τι ανέφερε για τους εργαζομένους σε διαφορετικό νόμο από αυτόν της κατοικίας τους, για την εστίαση και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Για ψηφιακό άλμα που έκανε η Ελλάδα εν μέσω κορονοϊού μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, στον ΑΝΤ1

και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Επίσης ο Στέλιος Πέτσας έκανε γνωστό ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης (πέραν της 15ης Μαΐου) και διευκρίνισε ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας σε άλλη περιφέρεια.

Σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στο χώρο εστίασης, είπε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τις 15 Μαΐου.

«Όποιος βιάζεται σκοντάφτει, θα δούμε το επόμενο διάστημα τα μέτρα που θα ληφθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας σαφές ότι ο Υπουργός Εσωτερικών και οι Δήμοι της χώρας έχουν ήδη συμφωνήσει σε παραχώρηση περισσότερου χώρου και σε χαμηλότερα δημοτικά τέλη.

 

Οι επιχειρηματίες του κλάδου, εκπρόσωποι των οποίων θα έχουν σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το γεγονός ότι θα δουλέψουν από 1η Ιουνίου με τα μισά τραπέζια.

Μάλιστα, ομάδα επιχειρηματιών της εστίασης από τη Θεσσαλονίκη, ζητεί να δοθεί η δυνατότητα παράτασης του προσωρινού λουκέτου μέχρι το τέλος του χρόνου, για να γλιτώσουν έξοδα.

 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο των εκλογών το απέρριψε εκ νέου. Είπε πώς «όχι μόνο δεν είναι παρελθόν το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», αναφερόμενος ειδικά στη μείωση των φόρων και στην προσπάθεια να γίνει πιο ελκυστικό το επενδυτικό περιβάλλον.

«Όσο αφορά στον εργαζόμενο κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τον εργαζόμενο, δημιουργώντας θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την εξασφάλιση πόρων αναφέρθηκε στο τρίπτυχο της μη επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα, της εκμετάλλευσης του ΕΣΠΑ και της συμμετοχής στην ποσοτική χαλάρωση.

Τέλος, αναφερόμενος στον κλάδο του τουρισμού ανέφερε το στόχο τον οποίο εξέφρασε ο Πρωθυπουργός που είναι η έναρξη της τουριστικής σεζόν τον Ιούλιο, με το σχέδιο να ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες. Όσο αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, είπε πως υπάρχουν διάφορες σκέψεις που θα ανακοινωθούν μετά τα μέσα Μαΐου.

Σχετικά με τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό, τόνισε ότι «δεν πρέπει να βιαζόμαστε» και προανήγγειλε επιπλέον μέτρα τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά  

Keywords
Τυχαία Θέματα