Πετρέλαιο θέρμανσης: Ο κόσμος αγοράζει για τον επόμενο χειμώνα

H πτώση στην τιμή του πετρελαίου κάνει τους καταναλωτές να φροντίζουν για τον επόμενο χειμώνα. 

Πετρέλαιο θέρμανσης, για τον επόμενο χειμώνα, αγοράζουν οι καταναλωτές, καθώς η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού αργού βυθίστηκε κάτω από το 0 δολάριο τη Δευτέρα.

Έτσι, η ιστορική καθίζηση των τιμών του πετρελαίου, που για πρώτη φορά χθες γύρισαν σε αρνητικό έδαφος, έχει φέρει σημαντική υποχώρηση και της λιανικής τιμή του

πετρελαίου θέρμανσης. Δεν είναι λίγοι λοιπόν, οι καταναλωτές που σπεύδουν να γεμίσουν εν όψει του επόμενου χειμώνα. Μάλιστα, ορισμένοι αγοράζουν ακόμη και δεξαμενές, προκειμένου να προμηθευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Επιπλέον, πολλά πρατήρια καυσίμων γεμίζουν τις δεξαμενές τους συνέχεια. Επίσης, ένας υπάλληλος πρατηρίου δήλωσε στην κάμερα του «OPEN», ότι «το αμάξι (το βυτιοφόρο δηλαδή) έχω να το γεμίσω πέντε χρόνια και φέτος το έχω γεμίσει έξι φορές. Έξι χιλιάδες λίτρα που παίρνει δηλαδή».

Γιατί έπεσε η τιμή

Η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού αργού βυθίστηκε κάτω από το 0 δολάριο τη Δευτέρα, για πρώτη φορά στην Ιστορία, σε μια ανησυχητική ένδειξη για άνευ προηγουμένου παγκόσμιο ενεργειακό κορεσμό καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει παραλύσει τα ταξίδια και την οικονομική δραστηριότητα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το συμβόλαιο για το West Texas intermediate (WTI) θεωρείται το συμβόλαιο αναφοράς για την τιμή του αμερικανικού αργού.

Η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού αργού ανέκαμψε σήμερα Τρίτη στην αγορά της Ασίας, επανερχόμενο μετά την έναρξη των συναλλαγών λίγο πάνω από το μηδέν. Η τιμή του βαρελιού του WTI προς παράδοση τον Μάιο διαμορφώθηκε στο 1,36 δολάριο το βαρέλι στις 09:22 ώρα Ελλάδας, έναντι των -37,63 δολαρίων, της τιμής χωρίς ιστορικό προηγούμενο στην οποία είχε κλείσει χθες, Δευτέρα, το βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα