Πέθανε ο σερ Ίαν Χολμ, του Alien και του Lord of the Rings

Ο αστέρας του Lord Of The Rings και του Alien, σερ Ίαν Χολμ, πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

Ένας εκπρόσωπος του Ίαν Χολμ επιβεβαίωσε ότι ο ηθοποιός πέθανε στο νοσοκομείο, από μια ασθένεια που σχετίζεται με τη νόσο του Πάρκινσον.

Ο θάνατος  του υποψήφιου για Όσκαρ

ηθοποιού, επήλθε μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ζήτησε συγγνώμη από τους θαυμαστές του, επειδή δεν μπόρεσε παρευρεθεί σ’ ένα εικονικό reunion του cast του Lord Of The Rings.

Ο Ίαν Χολμ ενσάρκωσε τον Bilbo Baggins στη δημοφιλή ταινία του Χόλιγουντ.

«Με μεγάλη μας λύπη ενημερώνουμε ότι ο ηθοποιός Ίαν Χολμ πέθανε σήμερα το πρωί, στην ηλικία των 88», επιβεβαίωσε ατζέντης του.

«Γοητευτικός, ευγενικός και πολύ ταλαντούχος. Θα μας λείψει οικτρά. Πέθανε ήρεμος στο νοσοκομείο, δίπλα στην οικογένειά του», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Βραβεύτηκε το 1967, με το βραβείο Tony, για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο The Homecoming.

Το 1998, βραβεύτηκε και με το βραβείο Laurence Olivier, για την ερμηνεία του στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Βασιλιάς Ληρ. Το 1981, βραβεύτηκε και με BAFTA, για το ρόλο τους στην ταινία Οι Δρόμοι της Φωτιάς (1981), ρόλος που του χάρισε και μία υποψηφιότητα στην Αμερικανική Ακαδημία.

Πρωταγωνιστικός ήταν ο ρόλος του στη σπουδαία ταινία Alien, μία από τις σημαντικότερες επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία του κινηματογράφου.

{https://youtu.be/gJsYXHCJD54}

Keywords
Τυχαία Θέματα