Πέθανε ο διάσημος κομίστας Mort Drucker

Ο Αμερικανός δημιουργός που έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσα από τις σελίδες του περιοδικού “MAD” έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Κατέβασε τα μολύβια ο Mort Drucker, μία από τις σημαντικότερες μορφές των διεθνών κόμικς. Εξεμέτρησε το ζην σε ηλικία 91 ετών, έπειτα από μια εξηντάχρονη καριέρα στα καρέ της ένατης τέχνης.

Ο Αμερικανός κομίστας έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσα από τις σελίδες του περιοδικού “MAD” (το είχαμε χαρεί και στη χώρα μας), όπου εικονογραφούσε σε τακτική βάση πολυσέλιδες παρωδίες κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Επ’ αυτού δήλωσε μια

φορά κι έναν καιρό: «Για να φιλοτεχνήσω την παρωδία μιας ταινίας, γίνομαι κάμερα και ψάχνω για γωνίες, για φωτισμό, για πλάνα κοντινά και μακρινά. Όπως λειτουργεί δηλαδή ένας σκηνοθέτης, που θέλει να διηγηθεί με τρόπο οπτικό μια ιστορία».

Ο Mort Drucker γεννήθηκε το 1929 στο Μπρούκλυν, ήταν αυτοδίδακτος και ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 18 ετών ως βοηθός στο κόμικς “Debbie Dean, Career Girl”. Εργάστηκε επίσης στο στριπάκι “The Mountain Boys”, για να βρει στη συνέχεια σταθερή απασχόληση στην National Periodical Publications, πασίγνωστή αργότερα ως DC Comics. Κι ύστερα ήρθε το MAD, που δόξασε το όνομά του ανά την υδρόγειο.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα