Πέθανε η Vera Lynn, η Αγγλίδα «Σοφία Βέμπο»

 Η ερμηνεύτρια του περίφημου «We'll Meet Again (some sunny day)», του τραγουδιού που εμψύχωσε τους Βρετανούς ένστολους και μη στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών.

Για τους Βρετανούς η Βέρα Λιν αποτελούσε εθνικό κεφάλαιο στο οποίο προστρέχουν κάθε φορά που τα πράγματα είναι δύσκολα. Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι η βασίλισσα, στο τελευταίο διάγγελμά της προς τους πολίτες τους Ηνωμένου Βασιλείου λόγω κορονοϊού, μεταχειρίστηκε στίχους από το θρυλικό «We'll Meet Again (some sunny day)» για να ενθαρρύνει

τους συμπατριώτες της: «Πρέπει να αντλήσουμε κουράγιο από το γεγονός ότι, παρά το ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας, οι καλές ημέρες θα επιστρέψουν. Θα βρεθούμε ξανά με τους φίλους μας. Θα είμαστε ξανά με τις οικογένειές μας. Θα ανταμώσουμε ξανά».

Τα ίδια λόγια που η παρασημοφορημένη Βέρα Λιν τραγουδούσε στους στρατιώτες πριν από μια ακόμα πολεμική επιχείρηση.

Η Βέρα Λιν και το «We'll Meet Again (some sunny day)» αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους Pink Floyd που της αφιέρωσαν το «Vera» από το «The Wall».

Ακούστε το «We'll Meet Again»:

{https://youtu.be/T5C4meGkNyc}

Δύο πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε:
1. Η Βέρα Λίν γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1917. Έχει τιμηθεί με τις ανώτερες διακρίσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για την προσφορά της στην μουσική και στην πατρίδα της στη διάρκεια του πολέμου.
2. Στο άλμπουμ των Pink Floyd «The Wall» (1979), ο Ρότζερ Γουότερς υπογράφει το τραγούδι με τον τίτλο «Vera», με αναφορά στη Βέρα Λιν. Οι στίχοι: «Does anybody here remember Vera Lynn? / Remember how she said that / We would meet again / Some sunny day?»

{https://youtu.be/bCawgpFg_Bg}

Keywords
Τυχαία Θέματα