Πέθανε η 15χρονη ηθοποιός της Disney, Nikita Pearl Waligwa

Πέθανε η ηθοποιός της Disney Nikita Pearl Waligwa. Ήταν μόλις 15 ετών και είχε ήδη πρωταγωνιστήσει δίπλα στην βραβευμένη με Όσκαρ, Lupita Nyong’o.

Η Nikita Pearl Waligwa, πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο σύμφωνα με το σχολείο της στην Ουγκάντα. Είχε εμφανιστεί το 2016 στην ταινία της Disney

Queen of Katwe, που αφορούσε στην αληθινή ιστορία της Phiona Mutesi που από τις φτωχογειτονιές της Ουγκάντα έγινε διάσημη σκακίστρια. Η Nikita έπαιζε την καλύτερή της φίλη.

Το σχολείο της έκανε ανάρτηση στο twitter και έγραψε: «Αντίο Nikita Pearl Waligwa. Αγαπήθηκες από πολλούς και σε χάσαμε από όγκο στον εγκέφαλο σε τόσο μικρή ηλικία».

Για την μικρή αδικοχαμένη Nikita έγραψε και η διάσημη ηθοποιός Lupita Nyong’o.

Η μικρή Nikita Pearl Waligwa είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, όπως αναφέρει το BBC.

Το φιλμ του 2016 είχε βασιστεί στην αληθινή ιστορία της Phiona Mutesi, η οποία ξεκίνησε να ασχολείται με το τένις σε ηλικία 9 ετών παρά το γεγονός ότι δεν πήγαινε σχολείο και έφτασε σε συμμετέχει σε διεθνή τουρνουά. Την μητέρα της υποδυόταν η Lupita Nyong'o και τον δάσκαλο σκακιού ο David Oyelowo.

Η Waligwa έπαιζε την Gloria, την φίλη της Phiona, η οποία της εξηγούσε τους κανόνες του σκακιού.

Το κορίτσι είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο το 2016 και η σκηνοθέτης της ταινίας Mira Nair είχε κινητοποιήσει ανθρώπους για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της θεραπείας της στην Ινδία, καθώς οι γιατροί στην Ουγκάντα φέρεται να είχαν δηλώσει ότι δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Το 2017 ανακοινώθηκε ότι απαλλάχθηκε από τον καρκίνο αλλά πέρσι έγινε γνωστό ότι ξαναεμφανίστηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα