Πατέρας Τοπαλούδη: Οι βιαστές δεν τιμωρούνται όπως πρέπει στην Ελλάδα

Συνέντευξη του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη λίγες ημέρες μετά την έναρξη της δίκης - Τι είπε για τους κατηγορούμενους, για την Ελένη, για τον γιο του

«Όταν τελείωσα την κατάθεσή μου, βγήκα έξω να πάρω λίγο αέρα. Είδα τους συγγενείς του Ροδίτη σε ένα σημείο πιο πέρα και πήγα και τους έδωσα το χέρι μου. Εκείνοι δεν τολμούσαν καν να με κοιτάξουν στα μάτια. Το μήνυμα που ήθελα να περάσω χαιρετώντας τους είναι ότι πρέπει όλοι να λειτουργούμε σαν γονείς. Και στο δικαστήριο σαν γονιός μίλησα, όχι σαν μάρτυρας», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της άτυχης Ελένης, στο Dikaiologtika News.

«Με

αυτή την κίνηση ήθελα να τονίσω την μεγάλη σημασία του να είσαι γονιός. Ο γονιός πρέπει να δίνει μεγάλο βάρος από νωρίς στο μεγάλωμα των παιδιών του, να τα παρακολουθεί βήμα-βήμα, όταν βλέπει κάτι παραβατικό να προσπαθεί αμέσως να το διορθώσει.

Το χέρι μου έδωσα άλλωστε και στους δικηγόρους των βιαστών μέσα στην αίθουσα. Είναι κινήσεις αξιοπρέπειας αυτές που κάνω», εξήγησε.

«Περιμένω από την Δικαιοσύνη να κάνει το ίδιο - να φερθεί με αξιοπρέπεια και να τιμήσει την μνήμη της κόρης μου», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη γυναίκα του που λιποθύμησε μέσα στην δικαστική αίθουσα είπε πως «έχει σάκχαρο, είναι συνέχεια με ινσουλίνες- στις πολύ δύσκολες συναισθηματικά καταστάσεις η υγεία της επιδεινώνεται» και ότι «εκείνη επέλεξε να ξεσπάσει απέναντι στους γονείς του Ροδίτη. Τους είπε: "Να χαίρεστε τον δολοφόνο σας". Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός», μιας και που «είναι μάνα και το ξέσπασμά της δικαιολογείται. Κάθε μάνα το ίδιο θα έκανε, τα ίδια θα ένιωθε».

Σημειώνεται πως η κ. Αρμουτίδου έλαβε εξιτήριο χθες, Τετάρτη.

«Αυτό που θέλω είναι να μεγαλώσουμε τον γιο μας με την ίδια αγάπη και στοργή που μεγαλώσαμε και την Ελένη. Να τον κάνουμε έναν άνθρωπο που θα αγαπάει τον συνάνθρωπο και θα σέβεται την διαφορετικότητα», λέει ακόμη ο τραγικός πατέρας, μιλώντας στην ίδια ιστοσελίδα.

Εξάλλου, σημειώνει πως «ο επόμενος στόχος μας με την σύζυγό μου είναι να σιγουρευτούμε ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη για την Ελένη μας. Θέλουμε επίσης να αυστηροποιηθεί ο ποινικός κώδικας για τον βιασμό. Οι βιαστές δεν τιμωρούνται όπως πρέπει στην Ελλάδα».

Μιλώντας για τη στήριξη του κόσμου στην οικογένεια αναφέρθηκε και στις γυναικείες οργανώσεις «που ήταν εκεί», ευχαριστώντας τες. «Οι γυναίκες που βιάζονται θέλουν δικαίωση», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα