Καθαρά Δευτέρα 2020: Ποια μαγαζιά είναι ανοιχτά, το ωράριο

Η Καθαρά Δευτέρα 2020 πλησιάζει και πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν είναι υποχρεωτική αργία. Δείτε ποια μαγαζιά θα είναι ανοιχτά και τη ισχύει με την αργία.

H Καθαρά Δευτέρα φέτος είναι στις 2/03/2020, αλλά πολλά μαγαζιά και επιχειρήσεις θα είναι ανοιχτά και θα λειτουργούν κανονικά.

Αυτό συμβαίνει καθώς η συγκεκριμένη μέρα δεν θεωρείται εξαιρέσιμη αργία για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και συνεπώς είναι γι’ αυτούς

εργάσιμη μέρα. Έτσι κατά την ημέρα αυτή, επιτρέπεται η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών είναι νόμιμη και δεν δημιουργεί αξίωση για πρόσθετη αμοιβή.

Η ημέρα της Καθαράς Δευτέρας δεν χαρακτηρίζεται ως αργία, παρά μόνο εάν προβλέπεται σε συλλογική σύμβαση ή υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη.

Αυτό σημαίνει ότι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, όσοι εργαστούν, ούτε θα πληρωθούν με προσαύξηση ημερομισθίου, ούτε δικαιούνται ημέρα ανάπαυσης.

Έτσι, οι εργαζόμενοι που υπάγονται σε αυτές τις συμβάσεις, εφόσον εργασθούν την Καθαρά Δευτέρα, θα τους καταβληθεί προσαύξηση 75% επί του νομίμου ημερομισθίου τους, όπως δηλαδή εφαρμόζεται προκειμένου για την εργασία τους κατά τις Κυριακές και τις λοιπές υποχρεωτικές ημέρες αργίας του έτους.

Έτσι λοιπόν την Καθαρά Δευτέρα 2020, τα σαρακοστιανά ψώνια τους θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι πολίτες.

Συνήθως η αγορά του Ρέντη θα είναι ανοικτή έως και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Παράλληλα, ανοικτή θα είναι και η Βαρβάκειος αγορά.

Τα αρτοποιία θα παραμείνουν ανοιχτά έως το μεσημέρι για να διαθέσουν την παραδοσιακή λαγάνα.

Ταυτόχρονα κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές, ενώ ανοιχτά θα είναι οι φούρνοι, τα μίνι μάρκετ και τα ιχθυοπωλεία.

 

Keywords
Αναζητήσεις
ωραριο καθαράς δευτέρας 2020
Τυχαία Θέματα