Παρέμβαση Βαρθολομαίου για την Αγία Σοφία: «Η μετατροπή σε τζαμί θα στρέψει τους πιστούς κατά του Ισλάμ»

«Η τυχόν μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανών σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισλάμ» σημειώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Παρέμβαση για το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε τζαμί η Αγιά Σοφιά έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την Πατριαρχική Χοροστασία στο Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων της κοινότητας Φερίκιοϊ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ζήτημα των ημερών, δηλαδή στην πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τέμενος.

«Το έτος 2016 απεστείλαμεν Γράμμα εις τον τότε διευθυντήν

Θρησκευτικών Υποθέσεων και εκφράσαμε την ανησυχία μας για την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας. Δεν θα πρέπει αυτός ο Ναός να γίνει αιτία συγκρούσεων μεταξύ των δύο λαών», είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και πρόσθεσε:

«Δεν ανήκει μόνο σε αυτόν που κατέχει το μνημείο, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Και ο τουρκικός λαός έχει την ευθύνη της ανάδειξης αυτής της οικουμενικότητας του μνημείου. Η Αγία Σοφία ως μουσείο αποτελεί τόπο και σύμβολο συναντήσεως, αλληλεγγύης και αλληλοκατανοήσεως Χριστιανισμού και Ισλάμ».

«Η τυχόν μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανών σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισλάμ. Το ζητούμενο, όμως, είναι η ενότητα. Έχουμε την προσδοκία ότι στο τέλος θα επικρατήσει η σύνεση και η λογική», κατέληξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Keywords
Τυχαία Θέματα