Παράταση μέτρων: Ωράριο στην εστίαση, χωρίς μουσική και τον Φλεβάρη

Συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνώμων για εστίαση και μουσική. Παράταση των μέτρων έδειξε και ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έβαλε στον «πάγο» και τη συνεδρίαση των ειδικών του υπ. Υγείας, η οποία δεν κατάφερε να συνεδριάσει, όπως ήταν προγραμματισμένο, την Τετάρτη. Σήμερα, μετά τη 1 το…

Πηγές της Επιτροπής με τις οποίες συνομίλησε το iEidiseis, τόνισαν πως δυστυχώς οι σκληροί δείκτες δεν δείχνουν την επιθυμητή αποκλιμάκωση και είναι μεγάλο ρίσκο η όποια άρση των μέτρων ακόμη και της μουσικής. Μαλιστα μέλος της Επιτροπής τόνισε στο iEidiseis ότι αν

και έχουμε σημαντική πτώση στον μέσο όρο των κρουσμάτων κάτι ανάλογο δεν ισχύει για τους θανάτους. «Η δημόσια Υγεία παραμένει υπό πίεση και οι απώλειες θα παραμείνουν σε υψηλούς ρυθμούς και τις επόμενες μέρες, ενώ τις τελευταίες μόνο 48ώρες βλέπουμε μια μικρή μεν αλλά πτωτική πορεία στις διασωληνώσεις».

«Πρόκειται για θλιβερά ρεκόρ, εξωπραγματικά στην ουσία και όλοι μας πλέον καταλαβαίνουμε την σημασία των εμβολιασμών» συνεχίζουν πηγές της Επιτροπής δείχνοντας ότι είναι μονόδρομος τα μέτρα και τα εμβόλια.

Μιλώντας για τον αριθμό των νεκρών και των διασωληνωμένων, ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για ένα «χαμηλό παράθυρο αισιοδοξίας» καθώς τα στοιχεία από τα νοσοκομεία δείχνουν επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον.

«Επειδή λοιπόν η μετάλλαξη Όμικρον έχει χαμηλή νοσηρότητα θα έχουμε αποκλιμάκωση στους δείκτες νοσηλειών και θανάτων από την ερχόμενη εβδομάδα» είπε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Θάνος Πλεύρης «ενώ μέχρι πριν από 10 ημέρες είχαμε 50% Όμικρον και 50% Δέλτα στα νοσοκομεία, δείχνει πλέον στο ΕΣΥ ότι είμαστε στο 80-20 και 90-10 για την Όμικρον»

Τα μέτρα που ισχύουν και ίσως πάρουν παράταση

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης. Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται στους έξι. Απαγορεύεται η μουσική. Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο. Στο 10% η πληρότητα των γηπέδων και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα. Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων. Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία. Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα