Παραλίες Αττικής: Ξεφεύγουν οι τιμές στις ξαπλώστρες - Ακόμα και 50 ευρώ το σετ

«Χρυσό» το μπάνιο στις παραλίες της Αττικής. Οι τιμές στις ξαπλώστρες στις πλαζ. Πανάκριβα κοστίζει πλέον και το μπάνιο σε κάποια από τις οργανωμένες πλαζ στις παραλίες της Αττικής, όμως οι τιμές στις ξαπλώστρες έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν πολύ πάνω από όσο μπορεί…

Οι 3 ωραιότερες ανοργάνωτες παραλίες της Αττικής

Ερωτοσπηλιά

Η Ερωτοσπηλιά, γνωστή και ως το «λιμανάκι των ερωτευμένων» είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής και άκρως ρομαντική παραλία, σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό του Πόρτο Ράφτη. Είναι ανοργάνωτη, όμως στην τοποθεσία λειτουργεί καντίνα από όπου μπορείτε

να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

Συνήθως, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η παραλία γεμίζει με κόσμο, ωστόσο κατά τις περιόδους που δεν θεωρούνται «αιχμής», η ακρογιαλιά μεταμορφώνεται σε έναν ήρεμο, γραφικό παράδεισο. Πρόκειται για έναν μικρό, απάνεμο κολπίσκο, περικυκλωμένο από βράχια και πλούσια βλάστηση, που χαρίζουν πολύτιμη σκιά και προστασία από τα στοιχεία της φύσης.

{https://www.youtube.com/watch?v=j5FyTfwNuOA}

Μικρή Χαμολιά

Ανοιχτογάλανα νερά και χρυσή, ψιλή άμμο σας περιμένουν στην Μικρή Χαμολιά, η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε Λούτσα και Πόρτο Ράφτη. Η συγκεκριμένη παραλία θεωρείται από πολλούς ως η πιο όμορφη της Αττικής, καθώς είναι γεγονός πως θυμίζει κάτι από… Αιγαιοπελαγίτικο νησί.

Προστατευμένη από μια σειρά βράχων (οι οποίοι λειτουργούν ως φυσικοί βατήρες), η λιλιπούτεια αυτή παραλία χωράει μόνο λίγες ψάθες και είναι αρκετά απομονωμένη, ώστε να σας δώσει την αίσθηση ότι ταξιδέψατε πολύ μακριά.

{https://www.youtube.com/watch?v=vbKFfSYUu5Q}

Σκαλάκια Αλθέας

Περίφημη για τα γαλαζοπράσινα νερά της, η παραλία Αλθέας, γνωστή και ως «Σκαλάκια» (λόγω της αρκετά μεγάλης σκάλας που χρειάζεται να κατεβείτε για να έχετε πρόσβαση στην ακρογιαλιά) εντοπίζονται στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου. Μέχρι πριν από λίγα μόλις χρόνια, ελάχιστοι ήταν αυτοί που γνώριζαν για την ύπαρξή της, ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων έχει γίνει πλέον «κοινό μυστικό».

Η εγγύτητά της στην πρωτεύουσα, την καθιστά πρώτης τάξεως επιλογή για τα μπάνια του Σαββατοκύριακου, ενώ και η διαδρομή που θα κάνετε να φτάσετε σε αυτή είναι ιδιαίτερα απολαυστική. Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε μια σειρά από όμορφα παραθαλάσσια ταβερνάκια με ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά.

{https://www.instagram.com/p/CPXqgUVllAI/}

Keywords
Τυχαία Θέματα