Παραιτήθηκε μετά το σάλο ο 80χρονος διορισμένος διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Κωνσταντίνος Πατέρας παραιτήθηκε από τη θέση του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και κατόπιν παρέμβασης Μαξίμου, ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του 80χρονου πρώην γυμνασιάρχη από το πόστο του διοικητής στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

Είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις, ακόμη και από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, μιας και ο κ. Πατέρας ήταν υποψήφιος πολιτευτής με το κυβερνών κόμμα.

ΣΥΡΙΖΑ:

Ο Μητσοτάκης να παραιτήσει τους 111 «άριστους» και τον υπουργό των ρουσφετιών

ΣΥΡΙΖΑ: «Όργιο ρουσφετιών» στις διοικήσεις νοσοκομείων

Ο ίδιος, μάλιστα, σε μια προσπάθειά του να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης που ξέσπασε στο άκουσμα της είδησης του διορισμού του, είχε ξεκαθαρίσει πως θα κρατήσει το μισθό του διοικητή κι όχι τη σύνταξη. 

Οι έντονες αντιδράσεις για τους διορισμούς της ΝΔ

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν στους νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, με ορισμένες από αυτές μάλιστα να προέρχονται από τους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Ειδικότερα, με αφορμή την τοποθέτηση του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Κυθήρων, Γιώργου Μεγαλοκονόμου, η προέδρος Δημ Τ.Ο. Κυθήρων της ΝΔ, Αδαμαντία Κορώνη, υπέβαλλε την παραίτηση της, γεγονός που κοινοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στον τοπικό ηλεκτρονικό Τύπο.

Ο Κωνσταντίνος Τσίγκας, αναπληρωτής γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, επί σειρά ετών πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων και ένθερμος υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ανάρτησή του στο facebook μίλησε για ξεπούλημα, αχαριστία, επιβράβευση των πολιτικών γυρολόγων και bonus της γενιάς των 80plus.

H ανάρτησή του:

«Ποια αριστεία; Ζήτω η αχαριστία! Δεν αντιδικώ με τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, όμως θλίβομαι για την επιβράβευση, από το κόμμα μου, των πολιτικών γυρολόγων και ξαφνιάζομαι από το bonus της γενιάς των 80 plus… Σε μια ούτως ή άλλως μη αξιοκρατική προκήρυξη επιβλήθηκαν οι χειρότερες επιλογές.

»Άσχετα με το ποιος κατά περίπτωση επέβαλε τον όποιο διοικητή ανά την επικράτεια την ευθύνη φέρουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού που πραγματοποίησαν την επιλογή! Πιστεύω ότι τέτοιες ενέργειες είναι όχι άνοιγμα σε άλλους χώρους, αλλά ξεπούλημα των ανθρώπων που αγωνίστηκαν και για τη ΝΔ και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ειδικά».

Ο πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Αδαμούλης, έκανε λόγο για επιβράβευση του γυρολόγου.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα